Juustofondue 24.11.2000

Toimittaja Ari Malmberg
Ruokaosuudessa vieraana ravintola Baker'sin keittiöpäällikkö Reijo Jurasch
(noin 200 g valmista fondueta henkilöä kohden)

400 g gruyere-juustoa
200 g mustaleimaemmentalia
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kirsch viinaa
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 limetin mehu
2 tl maissintärkkelysjauhoja
mustapippuria myllystä
Leipää (ja kasviksia) kuutioina sekä hillosipuleita ja pieniä etikkakurkkuja

1. Mittaa viini ja viina paksupohjaiseen kattilaan.
2. Lisää valkosipuli, limetin mehu ja maissijauho ja sekoita hyvin.
3. Kuutioi juustot pieniksi kuutioiksi.
4. Laita kattila liedelle ja kuumenna seosta. Lisää juusto pieninä kuutiona koko ajan hyvin hämmentäen.
5. Kun juusto on sulanut ja seos on tasainen, mausta se mustapippurilla.

Juustofondue on lämmittävä seurusteluruoka. Leipäkuutioita pyöräytetään yhteisessä padassa ja herkkupalat nautitaan hillosipulin ja pienten etikkakurkkujen kanssa. Kyytipoikana maistuu punaviini. Kannattaa myös tutustua Asterix ja alppikukka- sarjakuvaan.

Lue myös:

    Uusimmat