JUUSTO-MAKARONIVUOKA

Toimittaja Ari Malmberg

400 g makaronia 1 sipuli 2 dl vettä kasvisliemikuutio 2 rkl jauhoja 4 dl maitoa 2 dl juustoraastetta 1 rkl sinappia suolaa pippuria

PINNALLE:

2 tomaattia
muutama siivu palvikinkkua
parmesaaniraastetta

1. Keitä makaroni lähes kypsäksi ja valuta se. Keittämisen aikana valmista kastike.
2. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetki paistinpannulla. Lisää vesi ja kasvisliemi- kuutio. Anna kiehua, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut.
3. Sekoita kattilassa kierrevatkaimella jauhot ja maito. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos muuttuu paksuksi. Lisää juustoraaste, sinappi ja kuullotettu sipuli ja sekoita hyvin.
4. Yhdistä kastike ja valutetut makaronit ja kaada seos voideltuun uunivuokaan.
5. Leikkaa tomaatti ohuiksi siivuiksi ja puolita palvikinkkuviipaleet.
6. Asettele tomaatit ja kinkut makaroni- seoksen pinnalle, ripottele päällimmäiseksi parmesaaniraastetta ja paista makaronivuokaa uunin grillivastuksen alla hetki, kunnes se saa kauniin värin.

Lue myös:

    Uusimmat