Juuso alkoi oireilla väkivaltaisesti 2-vuotiaana – nyt pojasta on tehty jo lukuisia rikosilmoituksia

Lapseni on väkivaltainen 5:44
Miian 10-vuotias Juuso-poika on ollut väkivaltainen 2-vuotiaasta lähtien

Juusosta* tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus, kun hän oli vasta 7-vuotias. Nyt, 10-vuotiaana, hän on ollut jo useita kertoja psykiatrisessa osastohoidossa. Pojan äiti kertoo oman käsityksensä siitä, miten Juuso voi.

Miian (nimi muutettu) 10-vuotias poika Juuso* (nimi muutettu) on ollut väkivaltainen pikku lapsesta saakka. Juuso on ollut nuoresta iästään huolimatta kahdessa eri laitoksessa, viidessä eri koulussa ja neljä kertaa psykiatrisessa osastohoidossa. 

– Hän lyö, puree, raapii, repii hiuksista. Esimerkiksi ensimmäisellä luokalla Juuso pahoinpiteli kaksi opettajaa, vaikka siinä oli kaksi opettajaa estämässä tilannetta, äiti Miia kertoo.

Juuson väkivaltainen oireilu alkoi, kun hän oli vasta 2-vuotias.

– Hän töni toisia lapsia, hän heitti hiekkaa toisten päälle, otti leluja toisten kädestä. Hän oli arvaamaton ja hyökkäili toisten lasten kimppuun, äiti muistaa.

Lapseni on väkivaltainen – auttakaa! Suora lähetys kello 14

Lapseni on väkivaltainen – auttakaa! Keskustelu lasten väkivallasta MTV Lavalla Porin torilla tiistaina kello 14–14.45. Keskustelu katsottavissa myös MTV Katsomossa sekä alla olevasta linkistä.

Lavalla aiheesta ovat keskustelemassa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen sekä nuorisopsykiatrian professori Riittakerttu Kaltiala, joka on perehtynyt erityisen vaikeahoitoisten lasten hoitoon.

Tahdon vastaista hoitoa

Juusosta tehtiin ensimmäinen rikosilmoitus, kun hän oli vasta 7-vuotias. Poliisit ja ensihoitajat on kutsuttu auttamaan useisiin tilanteisiin ja Juuso on pahoinpidellyt heitäkin.

Juuso on ollut jo useita kertoja psykiatrisessa osastohoidossa, joista kaksi oli ennalta suunniteltuja. Kaksi kertaa poika on joutunut akuuttiosastolle tahdonvastaiseen hoitoon. 

Pojasta on tehty useita rikosilmoituksia ja lastensuojeluilmoituksia. Juuso on myös erotettu koulusta määräajaksi.

Äidin mukaan Juuso tietää toimivansa väärin, mutta hän ei pysty hillitsemään itseään.

– Kun joku asia menee eri tavalla kuin miten hän on ajatellut, hän hermostuu. Hän on hirveän tarkka siitä, että asiat menevät tietyllä tavalla. 

– Hän on itse kuvaillut, että hän ei pysty hallitsemaan omaa käytöstään. Hän tietää, ettei saa lyödä, mutta hän lyö kuitenkin, Miia kertoo.

Koulusta ryhdyttiin tekemään lastensuojeluilmoituksia, kun Juuso oli 8-vuotias, koska tilanne koulussa oli todella haastava. Lopulta Juuso sijoitettiin kiireellisesti asumaan kodin ulkopuolelle laitokseen.

– Kaksi päivää sen jälkeen, kun sijoitus oli alkanut, Juuso joutui tahdonvastaiseen psykiatriseen hoitoon. Hänen käytöksensä muuttui täysin hallitsemattomaksi, äiti kuvailee.

Miian mukaan pojan oireilu on vain pahentunut sen jälkeen, kun poika sijoitettiin asumaan laitokseen kodin ulkopuolelle.

Miten Miia kokee poikansa tilanteen ja mitä hän ajattelee Juuson tulevaisuudesta? Katso Miian haastattelu videolta.

Lue myös:

    Uusimmat