Mainos

Juuri on vuoden ravintola

Suomen Gastronomien Seura on valinnut vuoden 2010 ravintolaksi Ravintola Juuren. Helsingissä sijaitsevan ravintolan erikoisuus ovat suomalaiset tapakset eli sapakset.

Ravintolan nimen mukaisesti ruoan valmistuksessa käytetään juureksia, kotimaisia kasviksia ja villivihanneksia. Suomalaisille tutut raaka-aineet on muokattu uuteen muotoon ja maustettu teemaan sopien villiyrteillä. Kekseliäitä ja maukkaita sapaksia on tarjolla 16 eri vaihtoehtoa.

– Suomalaista ruokaa tarjotaan uudella tavalla, taitavasti mielikuvitusta käyttäen ja tuttuja raaka-aineita arvostaen, perusteli Suomen Gastronomien Seuran puheenjohtaja Raili Koroma vuoden ravintolan valintaa.

Sapaksia sesongin mukaan

Kekseliäisyyden lisäksi kiitosta sai Juuren kotimaisia raaka-aineita kunnioittava, laadukas ja voimakkaasti suomalaisuutta korostava linja.

Vuoden ravintilan makujen laadun takaajina ovat suomalaiset pientuottajat, joilta Juuri hankkii raaka-aineensa.

Ravintola panostaakin paljon sesongin raaka-aineisiin ja käyttää juureksia, kotimaisia kasviksia ja villiyrttejä uudella raikkaalla tavalla.

Suomen vanhin ruokaseura, Suomen Gastronomien Seura, on valinnut Vuoden ravintolan jo vuodesta 1985 lähtien. Ravintola Juuri on nyt jo 23. tunnustuksen saanut ravintola.

MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.