Purra synkistä luvuista: Veroratkaisut pöydälle – pääministeri Orpo sanoo, ettei Suomi nouse vain leikkaamalla

Riikka Purra pimahti budjettikeskustelussa 3:04
Riikka Purra pimahti budjettikeskustelussa.

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) sanoo, että julkisen talouden haasteet ovat niin mittavia, että veroratkaisuilla on haettava kokonaisveroasteen laskun hidastumista.

Hän kirjoittaa valtiovarainministeriön kolumnissaan, että velkaantuminen ei taitu ilman uusia sopeutustoimia eikä menosopeutus riitä. Hän sanoo, että verotuksesta on voitava keskustella, vaikka taloudellista toimeliaisuutta ei veroja kiristämällä kannata heikentää nykyisessä tilanteessa.

VM ja Suomen Pankki julkistivat tänään talousennusteensa niin talouskasvusta kuin julkisesta taloudesta. VM:n mukaan julkinen talous on 3 prosenttia alijäämäinen vuonna 2027.

STT korjaa alkuperäistä uutistaan Purrasta: Aiemmassa uutisessa kirjoitettiin virheellisesti Purran sanoneen, ettei velkaantuminen käänny pelkillä sopeutuksilla, vaikka hän todellisuudessa sanoi, ettei se taitu ilman uusia sopeutuksia ja pelkkä menosopeutus ei riitä. 

Orpo: Pelkällä leikkaamisella emme tästä nouse

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) puolestaan kirjoittaa X:ssä, että valtiovarainministeriön (VM) päivitetty talousennuste on synkkä. Hän sanoo, että VM:n ennusteen mukaan nykyiset toimet eivät riitä velkakehityksen kuriin laittamiseksi.

Orpon mukaan hallitus on aloittanut uusien ratkaisujen etsimisen ja kaikki keinot ovat pöydällä. Päätöksiä tehdään hänen mukaansa viimeistään kevään kehysriihessä.

Orpon mukaan pelkällä leikkaamisella tästä ei nousta. Hänen mukaansa uusien sopeutustoimien rinnalle tarvitaan kasvupakettia.

Lue myös:

    Uusimmat