Mainos

Arvio uhrimäärästä kasvaa – yli 150 tapettu terrori-iskujen sarjassa Pariisissa

Ranskan yöllinen terrori-iskujen sarja on osoittautumassa yhdeksi Euroopan historian synkimmistä.   

Vakavasti haavoittuneita on Le Monde -lehden mukaan niin paljon, ettei Ranskan sisäministeriö aio johonkin aikaan kertoa uhriluvuista, koska niiden odotetan vielä nousevan merkittävästi.  

Pariisin syyttäjä François Molins sanoo lehden mukaan että on varmaa, että uhrien määrä ylittää 120. Uutiskanava CNN puhuu ainakin 153 uhrista.

Molinsin mukaan poliisi on tehnyt vaarattomaksi yhteensä viisi terroristia. Toistaiseksi ei ole varmistettua tietoa siitä, kuinka monta hyökkääjää iskuissa oli mukana.  

Pariisissa iskettiin keskustassa sijaitsevaan Bataclan-konserttisaliin, Petit Cambodge -ravintolaan, Les Halles-kauppakeskukseen ja Stade de France -jalkapallostadionin läheisyyteen. Jalkapallostadionin läheisyydestä raportoitiin alkuyöstä useita räjähdyksiä. Guardian-lehden mukaan kahden räjähdyksen kerrotaan aiheutuneen itsemurhapommista.  

Muiden iskujen on raportoitu olleen ampumisia. 

"Pysykää sisällä"

Pariisin viranomaiset ovat pyytäneet kaupunkilaisia pysymään kodeissaan. 1500 sotilasta on määrätty Pariisin kaduille alueilla, jonne yön terrori-iskut ovat kohdistuneet.   

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoo, että suur-Pariisin alueella voidaan tehdä etsintöjä ja tarkastuksia, eikä liikenne välttämättä pääse kulkemaan normaalisti.  Ranskaan on myös julistettu maanlaajuinen hätätila ja maan rajatarkastuksia on kiristetty.  

Lentoyhtiö American Airlines on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot Pariisiin. Toistaiseksi muut lentoyhtiöt eivät ole kertoneet peruutuksista. 

Konserttisalissa kuoli sata  

Yksin Bataclan-konserttisaliin tehdyssä iskussa kuoli ainakin sata ihmistä. Aseistautuneet hyökkääjät ottivat konserttisalissa olleet ihmiset panttivangiksi myöhään eilen. Poliisi lopetti panttivankitilanteen rynnäköllä.  

Ranskalaismedian mukaan poliisi ampui rynnäkössä kuoliaaksi kolme hyökkääjää.  

Konserttitalossa oli meneillään yhdysvaltalaisen Eagles of Death Metal -yhtyeen konsertti.  

Hollande: Pysykää yhtenäisinä  

Ranskan presidentti Francois Hollande kutsui terrori-iskujen takia hallituksensa hätäkokoukseen ja perui matkansa Turkkiin G20-maiden kokoukseen.

Hollande on pitänyt puheen, jossa kehotti ranskalaisia yhtenäisyyteen.

– Ranskan on oltava vahva, sillä terroristit haluavat meidän pelkäävän. Terrorismin edessä meidän on oltava yhtenäisiä, Hollande sanoi.  

Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaiset uskovat, että Pariisin iskut olivat koordinoituja, lähde kertoo uutistoimisto Reutersille.  

Mikään ryhmittymä ei ole vielä ilmoittanut tehneensä iskuja.  

Hollande sanoi kuitenkin ranskalaisille pitämässään puheessa, että ranskalaiset tietävät, keitä terroristit ovat.  

– Tiedämme, mistä tämä hyökkäys tulee, keitä nämä rikolliset ovat, keitä nämä terroristit ovat.  

Hollanden mukaan Ranska tulee lyömään terroristit ja tekee kaikkensa iskujen selvittämiseksi.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.