Nizzassa ainakin kolme kuollut veitsi-iskussa – Ranska nostanut terrorismin uhkatasoaan korkeammalle

0:53
Videota tapahtumapaikalta

Syyttäjäviranomaiset tutkivat tekoa terrorismina. AFP:n mukaan Ranska on nostanut terrorismin uhkatasoaan korkeimmalle, eli välittömän uhan tasolle iskun jälkeen.

Ranskassa Nizzassa on tapahtunut veitsi-isku, jossa on kuollut ainakin kolme ihmistä ja haavoittunut useita, kertoo muun muassa ranskalaiskanava BFMTV.

Medialähteissä on ollut erilaista tietoa siitä, missä isku tapahtui. Uutistoimisto AFP kertoi aluksi, että isku tapahtui Notre Damen -kirkon ulkopuolella, mutta sanoo nyt sen tapahtuneen kirkossa. Uutistoimisto Reutersin mukaan ei ole tietoa, tapahtuiko teko kirkon sisällä vai sen ulkopuolella.

Ranskan syyttäjäviranomaiset sanovat tutkivansa iskua epäiltynä terroritekona. Kaupungin pormestari Christian Estrosi kertoo Twitterissä, että epäilty tekijä on saatu kiinni.

Pormestarin mukaan tekijä olisi huutanut "Allahu Akbar" (Jumala on suurin) kiinniottonsa aikana ja myös sen jälkeen. Pormestarin mukaan epäilty tekijä loukkaantui pidätystilanteessa ja on parhaillaan sairaalahoidossa.

Poliisi ei ole vielä kertonut lisätietoja epäillystä tekijästä tai tämän motiiveista. Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin on kutsunut kriisitapaamisen koolle hyökkäyksen jälkeen.

Kirkkoja ympäri Ranskaa on kehotettu kiristämään turvatoimiaan.

Islamistien terroriteoissa kuollut viime vuosina yli 200

Ranskassa on tässä kuussa kuohuttanut historianopettaja Samuel Patyn surma. Hänet mestattiin sen jälkeen, kun hän oli näyttänyt oppilaille pilapiirroksia profeetta Muhammadista käsitellessään sananvapauden teemaa.

Ranskassa on jo aiemmin kiristetty turvatoimia lähestyvän pyhäinpäivän vuoksi. Tällä viikolla muun muassa BFMTV-kanava kertoi poliisijohdon kehottaneen turvatoimien kiristämiseen.

Ääri-islamistissa terroriteoissa on kuollut Ranskassa 250 ihmistä sitten vuoden 2015. Suurimmat iskut tapahtuivat vuosina 2015 ja 2016.

Parin viikon kuluttua tulee kuluneeksi tasan viisi vuotta siitä, kun 130 ihmistä sai surmansa terrori-iskuissa Pariisissa. Tammikuussa 2015 terroristit iskivät Charlie Hebdo -lehden toimitukseen Pariisissa ja heinäkuussa 2016 Nizzaan keskelle kansallispäivän juhlintaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja