Koronavirusepäily Finnairin lennolla Hongkongista Helsinkiin

2:19
MTV Uutiset Live kertoo viimeisimmät tiedot Suomen koronaepäilyistä.

Finnairin lennolla AY102 Hongkongista Helsinkiin eristettiin tänään yksi matkustaja koronavirusepäilyn vuoksi. Terveysviranomaiset tarkistivat tilanteen eikä erityistoimenpiteisiin tarvinut ryhtyä. Matkustaja toimitettiin lääkärihoitoon.

Lennolla oli noussut epäily infektioviruksesta, jonka jälkeen miehistö oli konsultoinut lääkäripalvelua.

 – Sieltä saatujen ohjeiden mukaisesti oltiin ryhdytty meidän normaaleihin prosesseihin, jotka liittyvät siihen, jos on joku tartuntatautiepäily, Finnairin mediasuhteiden johtaja Päivyt Tallqvist kertoo MTV Uutisille.

Asiakas oli eristetty loppulennon ajaksi.

Asiasta tiedotettiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselle (THL) ja terveysviranomaiset olivat konetta vastassa Helsingissä. Tilannearvion jälkeen terveysviranomaiset totesivat, ettei aihetta erityistoimenpiteisiin ollut ja muut matkustajat pääsivät normaalisti koneesta.

– Epäilyksen kohteena ollut matkustaja toimitettiin lääkärihoitoon, Tallqvist kertoo.

Tallqvistilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, oliko koronavirusepäily aiheellinen.

– Minun tulkintani on, että jos terveysviranomainen on sanonut, että ei aiheuta tarvetta mihinkään erityistoimiin, ja kaikki muut matkustajat ja miehistö ihan normaalisti poistuvat koneesta normaalisti, niin minun tulkintani on, että silloin he ovat tulkinneet, että tässä ei ole kysymys koronavirusepäilystä. He arvioivat sen tilanteen ja totesivat, että mihinkään erityistoimiin matkustajien tai lentokoneen osalta ei ole syytä.

THL ei kommentoi yksittäistä tapausta

– Meillä on olemassa tilanteisiin toimintamallit ja niiden mukaan on toimittu, THL:n johtava tutkija Jussi Sane kertoo MTV Uutisille.

Hän huomauttaa, että ei voi kommentoida mitään yksittäistä tapausta eikä vahvista oliko Finnairin lennolla tehty koronavirusepäily aiheellinen vai aiheeton.

Yleisellä tasolla hän sanoo, että jos missään epäiltäisiin minkäänlaista tartuntavaaraa tai -uhkaa ihmisille, niin asia kyllä hoidettaisiin ja siitä tiedotettaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja