Juuri nyt: Sri Lankassa asuva Henrik selviytyi täpärästi kirkkoiskusta: "Sitten pamahti" – uhrien joukossa mahdollisesti tanskalaisia

Tanskan ulkoministeriön mukaan Sri Lankan iskujen uhrien joukossa saattaa olla kuolleita tai haavoittuneita tanskalaisia. Tietoa ei kuitenkaan ole vielä saatu vahvistettua.

Oletko paikalla Sri Lankassa? Ota yhteyttä toimitukseen joko soittamalla 050 395 3235 tai lähetä sähköpostia uutiset@mtv.fi

Sri Lankassa vuosia asunut tanskalainen Henrik Melder kertoo uutistoimisto Ritzaulle olleensa noin 500 metrin päässä yhdestä pommi-iskun kohteeksi joutuneesta kirkosta. Hän oli srilankalaisen vaimonsa kanssa ollut menossa pääsiäisjumalanpalvelukseen Colombossa. Melder kertoo olleensa ajamassa kirkkoa kohti, kun räjähdyksen paineaalto tuli vastaan.

– Sitten pamahti. Minä ajattelin vain, että nyt tässä on jotain hullusti. Nyt lähdetään kotiin, sanoin vaimolleni ja käänsin auton.

Kirkossa oli useita pariskunnan perheenjäseniä. Melderin lanko ja tämän puoliso haavoittuivat vakavasti ja pariskunnan kaksi lasta saivat surmansa.

Tanskalainen Halvor Hansen oli puolisonsa kanssa colombolaisen hotellin aamiaisella.

– Kuulimme valtavia pamauksia ja sitten sireenejä. Koko alue suljettiin, Hansen kertoi Ritzaulle.

Tanskalaispari arveli ensin, että räjähdykset olisivat peräisin alueen rakennustyömailta, mutta uutisissa ja sosiaalisessa mediassa leviävät kuvat ja videot paljastivat pian, että kyseessä oli pommi-iskujen sarja.

Hansen kertoi, että pariskunta on vieraillut Sri Lankassa joka vuosi aina vuodesta 1997 asti, eikä ole koskaan kokenut mitään vastaavaa.

Jutun otsikkoa muokattu kello 13.27.

Lue myös:

    Uusimmat