Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen parisuhteestaan: "Olimme valmiit ottamaan riskin ja näyttää siltä, että se kannatti"

Rautaa ja rakkautta – Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen 7:00

Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen vierailivat Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa parisuhteensa saloista.

Uuden Rakkauden voima -kirjan julkaisseet Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen vierailivat Huomenta Suomessa puhumassa parisuhteestaan. Kaksikko on ollut kihloissa viime syksystä lähiten ja he menevät naimisiin viikon päästä Italiassa järjestettävissä intiimeissä häissä.

Ennen parisuhteen aloittamista Gustafsberg ja Rouvinen olivat olleet pitkään ystäviä. Parisuhteeseen ei heittäydytty miettimättä, vaan kaksikko pohti perinpohjaisesti, kannattaako riski ottaa.

– Me aika tarkkaan punnittiin sitä, että jos kaksi äärettömän hyvää ystävää yhtäkkiä heittäytyy parisuhteeseen, siinä on tietyt riskit. Kävimme nämä kaikki uhkatekijät lävitse ja olimme kuitenkin valmiit ottamaan riskin ja nyt näyttää siltä, että se kyllä kannatti, Gustafsberg kertasi haastattelussa.

Kirjassa Gustafsberg kuvailee itseään myrskyalttiiksi, mutta kaksikko ei juuri riitele. Rouvinen kertoo, että kaksikko käyttää riitojen välttämiseksi "rakkausjäähy"-työkalua, jossa toinen kaapataan syliin ja näin sammutetaan pahimmat kipinät.

Pahimpia purkauksia Gustafsberg on oppinut pitämään iän myötä kurissa. Hän käyttää apunaan hiljentymistä ja meditointia.

– Me emme yritä muuttaa toinen toistamme, vaan me olemme puutteellisia tällaisina kuin olemme ja hyväksymme toisemme vikoineen, juuri sellaisenaan, Gustafsberg sanoi.

Pitkästä ystävyydestä parisuhteeseen siirtyminen ei kaksikon mukaan ollut vaivatonta. Ensimmäiset kunnolliset treffit pariskunta koki Rouvisen luona illallisen merkeissä. Outo tilanne herätti molemmissa pääasiassa huvittuneisuutta.

– Ihan kuin olisi ollut teini-ikäinen, todella jännittävää ja vaivaannuttavaa, Rouvinen paljasti naureskellen.

Häitään pariskunta juhlistaa viikon päästä Italiassa. Maa valikoitui kohteeksi, kun Rouvinen halusi viettää häät jossakin I-kirjaimella alkavassa paikassa. Lopulta Italia jätti taakseen Iisalmen, Islannin ja Intian. Paikalle häihin saapuu kaksikon läheisimpiä ystäväpariskuntia.

– Se on juhla rakkaudelle. Me ollaan kiitollisia, että saadaan hyviä ystäviä juhlimaan meitä, mutta me aiotaan myös juhlia heitä. Meillä on useampi päivä, jolloin järjestämme heille myös kivoja rakkausharjoituksia ja parisuhdetehtäviä, Rouvinen paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat