Justus Annusen nimi on ympyröity USA-kopissa paksulla tussilla – päävalmentaja varoittaa: "Hän voi tehdä maalinteosta todella vaikeaa"

Nuoret Leijonat kohtaa alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa torstaina Yhdysvallat, jonka päävalmentaja Scott Sandelin ennakoi puolivälierästä tiukkaa ja vähämaalista.

Lohko A:ssa toiseksi sijoittunut USA ja lohko B:ssä kolmanneksi sijoittunut Suomi lähtevät otteluun hieman eri tilanteista. USA:lla on MM-kisat avanneen Kanada-tappion jälkeen vyöllään kolmen ottelun voittoputki, Suomi hävisi juuri uudenvuodenaattona Sveitsille.

– Pelaaminen paranee koko ajan. Parissa viime pelissä olemme tehneet paljon hyviä juttuja, mutta turnaus menee jatkuvasti vaikeammaksi, päävalmentaja Sandelin tuumi uudenvuodenpäivänä MTV Urheilulle.

– Olemme hyvässä mielentilassa, mutta tiedämme, että meillä on paljon töitä edessä.

Maat kohtasivat edellisen kerran elokuun alussa pelatussa ystävyysottelussa. Suomi vei tuolloin 11 maalin karkelot lukemin 6–5.

Sandelin uskoo, että torstaina maalit ovat paljon tiukemmassa. Yhdeksi syyksi hän näkee mainioita otteita Suomen maalilla esittäneen Justus Annusen.

– En tunne häntä kovin hyvin, mutta tiedän, että hän on hyvä, isokokoinen kaveri, joka pystyy tukkimaan maalin. Hän voi tehdä maalinteosta todella vaikeaa.

– Kuten kaikille hyville maalivahdeille, meidän täytyy saada ruuhkaa maalin eteen ja kiekkoa maalille. Toivottavasti pääsemme irtokiekoille. Annusen kaltaisia kavereita on vaikea ohittaa suorilla laukauksilla, koska he peittävät niin suuren osan maalista. 

USA–Suomi-ottelu alkaa kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat