Nuorten Leijonien riveissä oma "salainen agentti" – tarjolla tarkkaa tietoa USA:n joukkueesta

Nuorilla Leijonat saa hyvää dataa USA:n pelaajista MM-kisojen puolivälierään. USA:n yliopistosarjassa pelaava Sampo Ranta tuntee hyvin vastustajat. 

Pelaajat toteavat usein peliennakoissa, etteivät he tiedä paljon mitään vastustajasta. Nuorten Leijonien Sampo Rannan ei tarvitse sellaista kommenttia heittää. 

Hän tuntee USA:n miehet hyvin. Ranta pelaa USA:n yliopistosarjassa Minnesotan joukkueessa. Sitä ennen hän näki jenkkikiekkoa USHL:ssä Sioux City Musketeersin joukkueessa. 

– He luistelevat hyvin, siellä on paljon taitoa, Ranta arvioi. 

Suomen nelosketjun työteliäs hyökkääjä nostaa esiin Wisconsinin yliopiston kovan parivaljakon Cole CaufieldAlex Turcotte

– Caufield on hyvä laukoja ja maalintekijä. Heitä ei saa päästää hyville paikoille, tila ja aika pitää ottaa pois. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Helmiselle vinkkiä

Ranta on pelannut hyvän turnauksen Aku ja Aatu Rädyn ketjussa. Hän on yksi niistä pelaajista, joiden on päästävä jenkkien iholle. 

Ranta on puhunut päävalmentaja Raimo Helmisen kanssa jo alustavasti USA:n pelaajista. Liikaa ei kuitenkaan kannata tuijotella vastustajan peliä. 

– Olisi ollut hauska pelata vähän kovempia pelejä (alkusarjassa), mutta ne on nyt jätetty taakse. Kun tosipelit alkavat, kaikki on itsestä kiinni, Ranta niittasi. 


Lue myös:

    Uusimmat