Nuorille Leijonille yllätystappio MM-kisoissa – puolivälieriin tulossa todella paha vastustaja

Suomi koki yllätystappion jääkiekon nuorten MM-kisojen alkulohkon päätösottelussa Sveitsille. Tiistain kamppailussa Sveitsi oli parempi lukemin 5-2.

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Suomi eteni 1-0-johtoon, kun Anttoni Honka osui ylivoimalla.

Dramaattisin hetki koettiin toisen erän alussa. Sveitsi nousi kahden minuutin sisällä takaa ohi.

Joonas Oden tasoitti, mutta Fabian Berri vei illan toisellaan Sveitsin taas johtoon.

Kolmannessa erässä Suomi yritti – tuloksetta.

Simon Knak ja Valentin Nussbaumer kaunistelivat vielä loppulukemia Sveitsin, kolmannen erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Tulos tietää sitä, että Suomi on A-lohkon kolmas. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että Nuoret Leijonat saa vastaansa B-lohkon kakkosen.

Vastustajaksi on tulossa Yhdysvallat, sillä Kanada johtaa iltaottelua Tshekkiä vastaan lukemin 7-2. Kanada on oman lohkonsa ykkönen, mikäli se kaataa Tshekin. Tällöin Yhdysvallat on toinen.

USA on yksi suurimmista mestarisuosikeista nuorten MM-kisoissa.