Mainos

Jussit jaettiin

Vuoden 1998 parhaat kotimaisen elokuvan tekijät on jälleen palkittu Jussi-palkinnoilla. Kolmestatoista Jussi-patsaasta Tulennielijä-elokuva sai kahdeksan ja Kuningasjätkä-elokuva viisi patsasta.

Paras elokuva oli Kuningasjätkä, tuottajana Kari Sara. Sama elokuva keräsi Jussit myös parhaasta ohjauksesta ja miespääosasta. Ne menivät ohjaaja Markku Pölöselle ja näyttelijä Pertti Koivulalle. Naispääosan Jussi-palkinnon sai Elena Leeve elokuvasta Tulennielijä. Paras miessivuosa oli Peter Franzénin suoritus Kuningasjätkä-elokuvassa. Paras naissivuosa oli Tiina Weckströmillä Tulennielijässä. Käsikirjoitus-Jussin sai Markku Pölönen Kuningasjätkästä.

Paras kuvaus oli Kjell Lagerroosilla Tulennielijässä ja Jussi parhaasta leikkauksesta meni Michael Leszczylowskille ja Bernhard Winklerille, samoin Tulennielijästä. Parhaan musiikin Jussi meni Tulennielijään musiikin tehneelle Richard Einhornille. Paras äänisuunnittelu oli edelleen Tulennielijässä Pekka Karjalaisen sekä Kauko Lindforsin ansiosta. Paras lavastus oli Tiina Makkosen Tulennielijässä, paras puvustus oli Auli Turtiainen-Kinnusen ja Arja Könösen samaisesta elokuvasta.

Paras kotimainen elokuva katsojien mielestä oli Poika ja Ilves, joka palkittiin kunniakirjalla. Parhaat tekijät palkittiin nyt jo 53. kerran Filmiaura ry:n järjestämässä Jussi-gaalassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.