Jussi Niinistö: Kunnille ei pakkoa ottaa turvapaikanhakijoita

Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan hallitus ei valmistele asetusta, jonka perusteella kunnat voitaisiin tarvittaessa pakottaa ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita.

Perussuomalainen puolustusministeri Jussi Niinistö tyrmää tiedot siitä, että hallitus valmistelisi asetusta, joka pakottaisi kunnat ottamaan turvapaikanhakijoita.

Mistään pakkopykälästä ei ole hallituksessa sovittu, eikä sellaista panna käytäntöön, Niinistö kirjoittaa blogissaan.  

Helsingin Sanomat ja Lännen Media kertoivat aiemmin, että sisäministeriön työryhmä on jo valmistellut asetustekstin, jota olisi ollut määrä käsitellä valtioneuvoston istunnossa lähiaikoina.

Asetusta on luonnosteltu

Sisäministeriön ylijohtaja Jorma Vuorio kertoi, että asetusta on luonnosteltu sitä varten, että valtioneuvosto voi tarvittaessa tehdä asiasta päätöksen nopeasti. Ilman poliittista päätöstä asia ei tietenkään etene, hän korosti.  

Pakkoasetuksen tarvetta vähentää se, että monet kunnat ovat vapaaehtoisesti ottaneet vastaan turvapaikanhakijoita.

Niinistö huomauttaa blogissaan, että Ahvenanmaa on ainoa maakunta, jossa ei tällä hetkellä ole vastaanottokeskusta tai hätämajoitusyksikköä.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja