Jussi Ahokas otti yllättävän viivästyksen rauhallisesti: "Joskus A-junioreissa pelattiin yhtä ottelua kolmessa hallissa"

Maalikooste: KooKoo - Kärpät 3:56
KooKoo pelasi vahvasti, mutta Kärpät nappasi silti jälleen vierasvoiton.

Miesten jääkiekkoliigan kierrosta vajaaksi jäänyt viime kausi oli Kärppien juhlaa. Kun kuluvan kauden sarjaa on oululaisten osalta jäljellä runsas kolmannes, ei sarjan piikkipaikka taida sittenkään olla vielä karannut oululaisilta.

Kärpät nappasi jo kymmenennen peräkkäisen vierasvoiton lyömällä lauantaina KooKoon Kouvolassa maalein 3–2. Oululaiset pelasivat toissa viikon tapaan Etelä-Suomessa neljä vierasottelua viidessä päivässä. Täyspotista lipsahti vain piste perjantaina SaiPalle.

Kärppien ratkaisumaalit laukoivat päätöserässä tasakentällisin Mika Pyörälä ja kauden kuudennen maalinsa tehnyt tsekkipuolustaja Libor Sulak.

–  Meillä on hyvä meno päällä. Vierasmenestyksemme ei ole ainakaan matkustamisesta kiinni, koska menemme käytännössä kaikille vieraspaikkakunnille peliä edeltävänä päivänä, kuvaili viime kaudella KooKoota edustanut Sulak.

KooKoo onnistui maalinteossa vain ylivoimalla. Ottelun erikoisuus oli jäänhoito-ongelmien takia 55-minuuttiseksi venynyt ensimmäinen erätauko.

–  Joskus A-junioreissa pelattiin yhtä ottelua kolmessa hallissa, joten ei tuosta isompaa ongelmaa tullut. Kärppien kolmannen erän maalit lähtivät meidän lavastamme, joten sellaiset virheet pitäisi saada pois, kommentoi KooKoo-luotsi Jussi Ahokas.