Jussi69:n rumpuopeilla kuuma kysyntä – sadat halusivat tunneille

Rokkibarokki 1:50

Sinebrychoffin taidemuseon kellarista kajahti tänään rokkirytmejä, kun museo järjesti nuorille Rumpuklinikan.

Rumpuklinikka

Sinebrychoffin taidemuseo järjesti 10-14-vuotiaille nuorille ilmaisen tapahtuman, missä pääsee kokeilemaan rumpujen soittamista The 69 Eyesin rumpali Jussi69:n ohjeistuksella.

Klinikka on ilmainen ja mukaan arvottiin 60 nuorta.

Rumpuklinikka järjestetään neljä kertaa 17.2-20.2.2015.

Rumpuklinikan vetäjäksi pyydettiin The 69 Eyesin rumpalia Jussi69:ä, joka lähti innolla mukaan.

– Onhan tämä aika spesiaali tapahtuma. Olisin toivonut, että tällaisia olisi järjestetty silloin kun olin itse muksu. Aika vähissä silloin oli vaihtoehdot, kun yritti löytää rumputunteja tai -klinikoita, Jussi69 sanoo.

Idea ilmaisesta Rumpuklinikasta sai alkunsa, kun taidemuseo halusi tarjota hiihtolomaviikolle ilmaista ohjelmaa nuorille ja samalla karistaa pölyjä museon imagosta.

– Me lähdetään Rumpuklinikalla ihan perusjutuista liikenteeseen. Katsotaan aluksi perusjutut kuntoon ja sitten katsotaan, mitä nuoret haluavat tehdä. Sitten autetaan ja näytän, miten soittaminen tapahtuu, Jussi69 kuvailee klinikan kulkua.

Jussi69 aloitti rumpujen soiton 14-vuotiaana.

– Olisi ollut aika pahuksen siistiä, jos joku mun idoleista olisi tullut vetämään Rumpuklinikkaa.

Ensimmäistä kertaa järjestetty Rumpuklinikka sai valtaisan suosion ja siihen haki 300 nuorta. Arpaonni suosi 60 lasta, jotka pääsivät rokkarin oppeihin. Yhdelle klinikkakerralle otettiin vain 15 nuorta, jotta jokainen pääsisi kunnolla harjoittelemaan rumpurytmejä.

– Uskon, että Rumpuklinikan nuorissa voi olla tulevia rokkareita, Jussi69 iloitsee.

Nuoret olivatkin rokkarin opeista innoissaan.

– Se oli upea ja uudenlainen kokemus. Olen aiemmin soittanut rumpuja koulussa, mutten ihan tuollaisilla rummuilla, 10-vuotias Akseli Dillström sanoo.

– Oli aivan sairaan siistiä, 14-vuotias Lilli Aalto puolestaan innostuu.

– Olisi hauska soittaa rumpuja tämän jälkeenkin. Soitan selloa, joten Rumpuklinikka oli vähän erilainen kokemus, 11-vuotias Armas Lehto kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat