Jungner: Näin Suomi saadaan nousuun

Yleisradion toimitusjohtajan paikalta väistyvä Mikael Jungner ei halua ainakaan vielä tämän vuoden aikana työpaikkaa, josta hän saisi kiinteää kuukausipalkkaa. Hänellä on edessään hyppy tuntemattomaan.

Suunnitelmissa on muun muassa konsultaatiota, yrittäjyyttä ja puhumista. Aiheena on Suomen ja suomalaisten tulevaisuus.

– On syntynyt aivan uudenlainen ekosysteemi: netti, iPhonet, Googlet ja muut, joka on varsinkin yhdysvalloissa vahva. Tämä kehittyy huikeasti kuukausi kuukaudelta – myös esimerkiksi Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa! Meiltä puuttuvat ne sadat tuhannet tai miljoonat suomalaiset, jotka olisivat hypänneet tähän uuteen innostuneeseen sosiaalisen median aikaan, Jungner harmittelee.

Ja tähän päästään vain tekemällä uusia asioita uudella tavalla. Jungner uskoo myös Raimo Sailaksen puhuneen äskettäin samasta asiasta.

– Suomi ei nouse säästämällä vaan tekemällä uusia juttuja. Olkaa erilaisia, ottakaa riskejä ja kehittäkää kaikenlaisia mekanismeja ja toimintoja, kuten Applen, Googlen tai Microsoftin perustajat aikanaan. Tämän uuden maailman toimintalogiikan löytäminen on se iso juttu. Koulutusta ja osaamistahan meillä jo on.

– Jos Suomessakin löydetään tämä tie, se on huomattavan iso juttu. Sen rinnalla valtion 13 miljardin budjettivaje tai eläkekysymykset ovat nappikauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja