Jungner hiiltyi puolueelleen – ”Hemmetin tontut!”

– Joskus on niitä päiviä, jolloin sitä katsoo ympärilleen ja ihmettelee että mitä helvettiä. Tämä on niitä päiviä, kirjoittaa SDP:n entinen puoluesihteeri, kansanedustaja Mikael Jungner Facebookissa.

Hän on tuohtunut puolueelleen rahankeräyslain uudistuksen kaatamisesta.

– Hemmetin tontut! Tätä ei selitä mikään. Lain kaataminen oli selkeästi SDP:n typerin teko tällä vaalikaudella. Siinä kun ei ollut mitään järkeä. Pelkkää ymmärtämättömyyttä siitä, missä maailma tänään kulkee.

Helsingin Sanomien mukaan SDP ei halunnut luopua siitä, että rahaa voi kerätä vain yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Jungner kirjoittaa Facebookissa, että joukkorahoitus kärsii päätöksen vuoksi.

– Suomen järjestelmä estää rahankeräämisen esimerkiksi Wikipedian hyväksi, rahaa ei saa kerätä vaikkapa vammautuneen naapurin hyväksi, ei uuden koulukirjan tekemiseksi, ei edes puolue oman taloutensa kuntoon laittamiseksi. Ei tällaista systeemiä ole muualla maailmassa, paitsi Puolassa.

Mikael Jungner oli viime keväänä ensimmäinen allekirjoittaja rahankeräyslain uudistamista koskeneessa lakialoitteessa, jossa oli mukana nelisenkymmentä kansanedustajaa SDP:stä, kokoomuksesta, keskustasta ja vihreistä. Hallituksen ohjelmaan kirjattiinkin kesällä, että käynnistetään lainsäädäntöhanke, jonka myötä rahankeräykset vapautetaan nykyisenkaltaisesta lupamenettelystä.

– Noh, onneksi vaalien jälkeen uusi hallitus hoitaa tämän kuntoon. Sitä eivät puoluekaverit pääse enää torpedoimaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja