Mainos

Kulkusuunnitelmien tulostushäiriö tällä kertaa junamatkustajien riesana

Junaliikenne sujuu taas normaalisti aamun häiriöiden jälkeen, kerrotaan Rataliikennekeskuksesta. Häiriöt aiheutuivat tietojärjestelmäviasta, jonka vuoksi kuljettajat jäivät ilman paperille tulostettuja kulkusuunnitelmia. 

Vika näkyi aamulla peruutuksina ja muutoksina etenkin pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä. Esimerkiksi lähijunista osan vuoroväliä pidennettiin 10 minuutista 20 minuuttiin. Häiriöt jatkuivat aamuruuhkan ajan, ja pieniä myöhästymisiä oli vielä aamupäivällä.

Rataliikennekeskuksen mukaan vika liittyi runsas vuosi sitten käyttöön otettuun Liike-järjestelmään, jota vielä kehitetään. Yleensä kuljettajat hakevat järjestelmästä printatun aikataulun työvuoronsa alussa. Siitä näkyvät muun muassa junan lähtöajat, suurin sallittu nopeus sekä ratakohtaisia tietoja. Tänä aamuja tulosteita ei kuitenkaan saatu.

Aikataulutietoja saatiin toimitettua kuljettajille varajärjestelmän avulla, mutta se vei enemmän aikaa. Lisäksi liikenteenohjaus joutui varmistamaan, että tiedot olivat ajan tasalla.

Liike saatiin käyttöön jo aamuseitsemältä. Lähiliikenteen häiriöt jatkuivat silti aamupäivään saakka, koska miehistö- ja kalustokierrot sekaantuivat.

– Ruuhka-aikana pääkaupunkiseudun lähiliikenne on sen verran tiheää, että emme pysty ajamaan kaikkia junia, koska ei ole joko kuljettajaa, konduktööriä tai junayksikköä paikalla, kuvaili tilannetta aamulla liikennepäällikkö Jorma Laaksonen Rataliikennekeskuksesta.

Laaksosen mukaan kyseessä oli ensimmäinen laaja Liike-järjestelmään liittynyt häiriö. Tulevaisuudessa aikataulut on tarkoitus antaa kuljettajille sähköisessä muodossa.

 


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.