Junaliikenteessä poikkeuksia myös viikonloppuna – lumi ja jää ovat vaurioittaneet kalustoa

Kaukojunia korvataan viikonloppuna busseilla ja muilla junavuoroilla, tiedottaa VR. Ennakoivilla peruutuksilla pyritään yhtiön mukaan saamaan lisäaikaa kaluston sulattamiseen ja huoltotöihin. Junakalustoa on jäätynyt ja vaurioitunut lumen ja jään vuoksi.

Suurin osa kaukoliikenteestä, 97 prosenttia, liikennöidään kuitenkin normaalisti. VR sanoo, että korvatut junavuorot ovat sellaisia, joissa on tyypillisesti vähän matkustajia. Matkantekijöitä opastetaan varautumaan kalustomuutoksiin ja myöhästelyyn.

Alkuviikon mahdollisista muutoksista VR tiedottaa sunnuntaina. Jos muutoksia tulee, ne pyritään tekemään siten, että työmatkaliikenne sujuu normaalisti.

Lauhtuminen tuo vesisateita

Tänään Suomen yli itään on kulkenut lumisadealue, ja sää on lauhtunut maan pohjoisosia lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitoksen mukaan perjantaina luvassa on toinen sadealue ja viikonloppuna perässä tulee vähintään yksi ja ehkä jopa kaksi sadealuetta lisää. Samalla lämpötilat lauhtuvat myös pohjoisessa.

Ainakin etelässä sateet muuttuvat lauhtumisen myötä vetisiksi.

Ilmatieteen laitoksen kelivaroituskartta näyttää keltaista eli mahdollisesti vaarallista kaikkialle paitsi Pohjois-Suomeen. Varoitukset jatkuvat näillä näkymin perjantaina ja ulottuvat tuolloin vielä pohjoisemmaksi.

Sunnuntaina ja maanantaina huono ajosää noussee pohjoiseen asti, ja etelässä tilanne helpottaa.

Lue myös:

    Uusimmat