Julkisuudelta tarkoin suojeltu prinsessa Leonor, 15, edusti ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan – tältä näyttää Espanjan tuleva kuningatar

Espanjan kruununprinsessa Leonor, 15, edusti ensimmäistä kertaa ilman vanhempiaan.

Espanjan kuningas Felipe, 53, ja kuningatar Letizia, 48, ovat aina suhtautuneet hyvin suojelevaisesti tyttäriinsä prinsessa Leonoriin, 15, ja prinsessa Sofiaan, 13. Nuoria prinsessoja on nähty julkisuudessa vain harvakseltaan ja aina vanhempiensa seurassa.

Tällä viikolla kruununprinsessa Leonor edusti kuitenkin ensimmäistä kertaa yksin maan pääkaupungissa Madridissa sijaitsevan oppilaitoksen 30-vuotisjuhlassa.

Muun muassa Daily Mail -lehdessä kiinnitettiin huomiota siihen, että aikanaan Espanjan kuningattareksi nouseva Leonor esiintyi yhtä tyylikkäänä kuin tyylitaiturina tunnettu äitinsä kuningatar Letizia konsanaan.

Ylleen prinsessa oli valinnut polvipituisen vaalean mekon. Hiukset oli laitettu laineilla ja jalassaan prinsessalla oli yksinkertaisen tyylikkäät mustat avokkaat. Prinsessan kasvoilla oli koko vierailun ajan kasvomaski.

Lehden mukaan aurinkoisesti maskin takaa yleisöä ennen edustustilaisuutta tervehtinyt kruununprinsessa sai Madridissa rutkasti tukea ensimmäiseen itsenäiseen edustustehtäväänsä. Kaduille oli saapunut kuninkaallisfaneja, jotka kertoivat ilmapallojen ja bannereiden kera rakastavansa nuorta kruununprinsessaa ja pitävänsä tätä tulevaisuuden toivonaan.

Leonor on kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä. Kruununperimysjärjestys voisi kuitenkin vielä muuttua, mikäli perheeseen syntyisi poikalapsi.

Suuri muutos odottaa syksyllä

Lokakuussa 16 vuotta täyttävä prinsessa Leonor ottaa syksyllä melkoisen harppauksen kohti itsenäistymistä, sillä Daily Mailin mukaan hän muuttaa syksyllä Walesiin. Prinsessan on määrä aloittaa syyskuussa opinnot kansainvälisessä UWC Atlantic Collegessa.

Arvostetussa sisäoppilaitoksessa on opiskellut myös muita kuninkaallisia, viimeisimmäksi Belgian kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden tytär prinsessa Elisabet, 19. Hän aloitti opintonsa vuonna 2018, mutta joutui palaamaan suunniteltua aiemmin kotiin koronapandemian takia ja on jatkanut opintojaan etänä kotimaastaan käsin.

Tulevan kuningattaren kerrotaan taitavan viittä kieltä ja isänsä kuningas Felipen mukaan kruununprinsessa suhtautuu kuninkaallisiin velvollisuuksiinsa hyvin kunnianhimoisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja