Mainos

Julkiselle sektorille syntyi uusi ammattiliitto

Noin 230 000 jäsentä edustavan liiton nimeksi tulee Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

SAK:laisia julkisen sektorin työntekijöitä edustavan uuden ammattiliiton perustaminen on varmistunut. Kunta-alan ammattiliitto KTV sekä valtion työntekijöitä edustavat liitot allekirjoittivat yhdistymiseen tähtäävän aiesopimuksen tänään.

Jäsenmäärältään Suomen suurimman liiton nimeksi tulee Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Noin 230 000 työntekijää edustavan liiton on määrä aloittaa toimintansa virallisesti vuoden 2006 alussa, mutta suuri osa liittojen toiminnoista yhdistetään jo ensi vuonna. Esimerkiksi koulutustoiminta ja viestintä yhdistetään ennen varsinaista fuusiota.

Noin 200 000 jäsenen KTV:n kanssa fuusioituvat lähes 30 000 jäsenen Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL sekä Valtion yhteisjärjestö VTY:n jäsenliittojen Tulliliitto, Vankilavirkailijoiden liitto ja Merivartioliitto, joissa on yhteensä vajaat 5 000 jäsentä.

Liitoilla on tarkoitus jo ensi syksyn tulokierrokselle yhdistää KTV:n ja VAL:n yksityisiä hyvinvointipalveluja koskeva neuvotteluorganisaatio ja päätöksentekojärjestelmä sekä koordinoida liittojen tavoitteita. JHL:n edunvalvonta kattaa neljä sopimussektoria eli kunnat, valtio, yksityiset hyvinvointipalvelut ja kirkko.

KTV:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori ja VAL:n puheenjohtaja Raimo Rannisto perustelevat fuusiota tarpeella keskittää voimia yhteen entistä vaikutusvaltaisempaan etujärjestöön.

Puheenjohtajat korostavat tiedotteessaan, että uusi liitto pyrkii tarjoamaan kattavat palvelut sekä julkisen että yksityisen sektorin palkansaajille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.