Mainos

Julkaisetko treenikuvia Facebookissa? Tutkimuksen mukaan sinulla voi olla ongelma

Peilikuvat kuntosalilta tai selfie metsälenkiltä voivat paljastaa sinusta jotain huolestuttavaa.

”Juoksin 10 kilometriä ennen töitä. Voittajafiilis!” Jokaisella meistä on yksi tai useampi Facebook-kaveri, joka julkaisee runsaasti kuvia niin kuntosalilta kuin lenkkipolultakin. Tai ehkä tämä henkilö olet sinä itse.

Lontoolaisen Brunelin yliopiston tutkijat ovat nyt saaneet selville, miksi niin monet ihmiset julkaisevat kuvia liikuntasuorituksistaan sosiaalisessa mediassa. Tulokset eivät ole kovin imartelevia.

Kuvien julkaisijat riippuvaisia huomiosta ja arvostuksesta

Tutkimuksessa selvisi, että kuntosalilta tai lenkkipolulta kuvia sosiaaliseen mediaan lisäävillä henkilöillä on usein narsistisia piirteitä. Heidän ensisijainen tavoitteensa on saada ihmisten tietoon se, kuinka paljon he käyttävät aikaa omasta ulkonäöstään huolehtimiseen.

– Narsistiset henkilöt päivittävät useammin heidän saavutuksiaan, mikä ruokkii heidän huomiontarvettaan Facebook-yhteisössä. Suuri määrä tykkäyksiä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki haluaisivat nähdä kyseisiä kuvia, tohtori Tara Marshal kertoo.

Joten seuraavan kerran, kun olet julkaisemassa kuvia oman kuntosi edistymisestä, mieti, julkaisetko kuvia miellyttääksesi itseäsi vai muita.

Lähde: BusinessInsider 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja