Ensi perjantaina Suomessa ensi-illassa nähtävä Julie & Julia on Meryl Streepin tähdittämä herkullinen elokuva. Makuja-kokki Maija Silvennoinen testaa uudessa blogissa elokuvaan liittyvän Ranskalaisen keittiön salaisuudet -keittokirjan suussa sulavia reseptejä.
Kahden naisen tositapahtumiin perustuva elokuva kertoo kuuluisasta kokista Julia Childista sekä amerikkalaisesta kirjailijasta Julie Powelista.
Uraansa turhautunut Julie Powell päätti vuonna 2002 testata Julia Childin kirjoittaman Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirjan reseptit. Powelin kunnianhimoinen tavoitteena oli kokata vuoden aikana kaikki kirjan 563 reseptiä. Kirjailija raportoi projektin etenemisestä ruokablogissaan.
Elokuvassa Julie Powelin roolissa nähdään nouseva tähti Amy Adams. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Nora Ephron, joka on myös testannut kaikki elokuvassa käytettävät reseptit, lihahyytelöä lukuun ottamatta.
Makuja-Maija ja ranskalaisen keittiön salat
Makuja-kokki Maija Silvennoinen testaa uudessa blogissaan kuuluisan keittokirjan reseptejä. Ranskalaisen keittiön salaisuudet -kirja sisältää herkullisia ohjeita klassikoista kuten sipulikeitosta monimutkaisempiin resepteihin.
Kaikkien hyvää ruokaa ja ruoanlaittoa arvostavien klassikkoteos Ranskalaisen keittiön salaisuudet sisältää 800 herkullista reseptiä. Kotikokkaajaan unelmien keittokirja on jaettu eri lukuihin ruokalajien ja ainesosien mukaan. Erityismaininnan ansaitsevat kirjan herkulliset kastikkeet ja suussa sulavat jälkiruoat.
Katso Maijan blogin uusin juttu.
Lue lisää elokuvasta ja osallistu kilpailuun!
Julie & Julia elokuvateattereissa 2.10.
Teksti: MTV3
Kuvat: Sony Pictures ja MTV3.