Jukurit-taituri käytti isoveljensä kikkaa ratkaisumaalissa ja hehkutti joukkueensa ryöstöretkeä: "Ei tarvitse tehdä yhtään enempää"

Jukurit tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:19
Näin lähellä tasoitus oli – Sport runnoi kiekon ja Jukurit-vahti Oskari Salmisen maaliin, mutta tuomarit näkivät tilanteessa rikkeen.

Mikkelin Jukurit jatkaa vahvaa menoaan jääkiekon SM-liigassa. Tiistaina mikkeliläiset kellistivät Sportin vieraissa maalein 1–0.

Jukurit on lokakuussa alkaneen nousukautensa aikana noussut kamppailemaan suorasta pudotuspelipaikasta. Tiistain voitto nosti 69 pistettä 40 ottelusta keränneen joukkueen sarjassa neljänneksi ohi Tapparan.

Tiistaina kolmeen pisteeseen riitti yksi maali, joka oli sitten sitäkin hienompi. Joukkueen kapteeni Petrus Palmu pääsi nautiskelemaan kiekon lähes tyhjään maaliin Patrik Puistolan ja Aatu Rädyn syötöistä.

Räty avasi maalin taustoja ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

– Olemme paljon puhuneet kuvioista. Olen monesti tehnyt sellaisen 180 asteen pyörähdyksen. Puhuttiin, että nyt voisi jättää sen tekemättä ja katsoa suoraan syöttöä Palmulle tai omaa nousua. Isoveli Aku (Kärppien Aku Räty) on tehnyt tuota muinoin hyvin. Siitä olen ottanut mallia.

Voit katsoa maalin alla olevalta videolta.

Jukurit tekee 0-1 maalin ylivoimalla 1:19

Niukka voitto maistui kesken kauden Kärpistä Jukureihin siirtyneelle Rädylle.

– Oikein hyvä ryöstöretki, 1–0-vierasvoitto, mikä sen parempaa. Sitä me lähdettiin hakemaan, Räty sanoi.

– Ei tarvitse tehdä yhtään enempää, kun pidetään oma pää puhtaana. Siitä kiitos puolustukselle ja Salkulle (maalivahti Oskari Salminen). Oli huippupeli jälleen.

Salmisen kauden kuudes nollapeli irtosi tiistaina 29 torjunnalla. Rädyltä lohkesi koko joukko ylisanoja maalivahdille. 

– Tosi paljon kehittynyt tällä kaudella. Näkee treeneistä asti, miten hyvä hän on. En ole varmaan yhtään kiekkoa saanut treeneissä hänen selän taakse, Räty sanoi.

– Se tuo rauhaa, kun tietää, että vaikka välillä joku kiekko pomppii ja vastustaja saa paikan, Salkku on siellä. Pitää olla melko hyvä paikka, että on edes mahdollisuutta mennä maaliin.

Sport oli lopulta vähällä tasoittaa ottelun kolmannessa erässä. Kiekko lipui maaliin, mutta erotuomarit päättivät videotarkastelun jälkeen Salmisen joutuneen sääntöjen vastaisen häirinnän uhriksi, eikä maalia hyväksytty.

Sportin tilanne SM-liigassa on synkkä. Alkukaudesta loistanut joukkue on valahtanut sijalle 12. Alempaan pudotuspeliviivaan on matkaa kahdeksan pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat