Jukureihin satsannut pääomistaja ottaa kantaa seuraan kohdistuneeseen kritiikkiin – "Helppo roiskia ilman perusteita"

Maalikooste: Lukko - Jukurit 4:18
Videolla kuvaa Jukureiden edellisestä ottelusta.

SM-liigassa pelaavan Jukureiden pääomistaja Heikki Viitikko ei kadu seuraan sijoitettuja rahojaan.

–  En ole tippaakaan murehtinut sitä, saanko sijoittamani rahat takaisin vai en. Jos sijoituksella saadaan luotua jotain pysyvää, olemme onnistuneet, pohtii jääkiekon Liigassa pelaavan Jukurien pääomistaja Heikki Viitikko STT:n puhelinhaastattelussa.

Viitikko, 55, sijoitti mikkeliläisseuraan kolme vuotta sitten noin miljoona euroa. Sittemmin Viitikko on sijoittanut lisää, jotta Jukurit on pystynyt lyhentämään liigaosaketta. Aiempi pääomistaja Jukka Toivakka omistaa Jukurit HC Oy:stä noin 24 prosenttia. Osakeantiin noin puoli miljoonaa euroa sijoittanut ja seuralle suunnilleen saman summan lainannut Viitikko nousi pääomistajaksi 28 prosentin siivullaan.

–Sijoitus oli satsaukseni Mikkelin talousalueen elinvoimaisuuteen. Runsaan 50 000 asukkaan Mikkelin väestökehitystä ei voi sanoa positiiviseksi, ja liigajääkiekkoilulla on kokoaan suurempi merkitys tällaisen kaupungin vetovoimatekijänä, Viitikko sanoo.

Liigaosake saatava maksettua heinäkuussa

Kolmessa kaudessa Viitikko tai Mikkeli eivät ole hurmosta kokeneet. Pudotuspelejä ei ole nähty. Keskustelupalstoilla piskuinen Jukurit on yleistä riistaa liigabisneksen ongelmia listattaessa.

– Siellä on helppo roiskia ja arvostella ilman perusteita. Eihän urheilumenestyksemme ole ollut tavoitteiden tasolla, muttemme esimerkiksi ole koskaan olleet Liigan viimeinen, Viitikko muistuttaa.

Jukurien neljällä liigakaudella jumbosijalle ovat hyytyneet SaiPa, Sport, Ässät ja uudelleen Sport. Parhaillaan takana ovat JYP ja mestaruutta puolustava HPK.

Vaasan Sportin ja Kouvolan KooKoon perässä liigakaukaloihin purjehtinut Jukurit joutui koronapyörteissä lisäongelmiin, koska seuralla oli vielä velkaa noin 1,8 miljoonan euron hintaisesta liigaosakkeesta.

– Meillä on sitä jäljellä noin 553 000 euroa. Summa pitää maksaa elokuun alkuun mennessä, Viitikko myöntää.

Lyhyellä matematiikalla maksu ei nykytilanteessa onnistu tulorahoituksella, kun koko liigakiekkoilun pelaaminen maksaville katsojille on pimennossa.

Manchester Stormin ostaminen suunnitelmissa

Kovin kaukana ei ollut se, että Viitikko jännittäisi jääkiekkoilua aivan muualla kuin Etelä-Savossa. Nuoruudessaan SaiPaa kannattanut Viitikko työskenteli Britanniassa viitisentoista vuotta ja teki tuottoisat yrityskaupat.

– Ei ollut kaukana, etten ostanut jääkiekkoseura Manchester Stormia. Oma firma oli myyty. Mietinnässä oli, mihin suuntaan elämä kuljettaa.

Se kuljetti takaisin Suomeen. Perhe asettui Saimaan aaltojen ääreen Puumalaan, noin 60 kilometrin päähän Mikkelistä.

– Myytyäni viimeiset yritykseni sijoitin rahoja muun muassa kiinteistöihin. Ne pitävät minut reaalimaailmassa kiinni, vaikkei kiinteistöjen omistaminen varsinaisia kiksejä nykyisin tuokaan.

Jukurit on laajentanut bisnestään sitten viime kauden ostamalla kotihallinsa lähellä sijaitsevan hotellin ja ryhtymällä ilmanpuhdistusjärjestelmien jälleenmyyjäksi.

– Varmaankin alkuvuodesta voimme uutisoida lisää seuran tekemistä investoinneista, joilla pyrimme lisäämään jääkiekon ulkopuolelta tulevaa tuloa, Viitikko lupailee.

Lue myös:

    Uusimmat