Jukka Rintala: En käytä suunnittelemiani tuotteita kodissani

Etenkin iltapuvuistaan tunnettu taiteilija Jukka Rintala on tehnyt pitkään myös sisustusmallistoa, josta löytyy muun muassa tapetteja, kodin tekstiilejä ja huonekaluja. Omaan kotiinsa hän ei niitä kuitenkaan laita, sillä koti on työstä irtaantumista varten.

Jukka Rintalan sisustusmallisto on täynnä upeita, heleitä värejä ja näyttäviä pintoja. Taiteilja kertoo, että hänelle ominainen kädenjälki on tärkeä osa myös sisustusmallistoa.

– Oma suosikkini on Unelmat-kuosi, jota on petivaatteissa. Akvarellikukkavuode on romanttinen ja täyteläinen, ikään kuin se olisi juuri maalattu, Rintala kertoo.

Suunnittelijalle on tärkeää tuoda tuotteillaan elävyyttä, iloa ja luksusta elämään – hieman elämisen ekstraa kotiin. Omiin huoneisiinsa hän ei kuitenkaan halua töitään.

– En jaksa katsella omia töitäni kotona, vaan sieltä löytyy paljon muiden taiteilijoiden töitä. Käytän myös paljon huonekaluja ja esineitä eri ajanjaksoilta, vanhaa ja uutta sekaisin.

Rintala kokee, että koti on ennen kaikkea rentoutumista varten.

– Koti on minulle lepäämispaikka. Etenkin maalla pystyy hyvin keskittymään ja rauhoittumaan, minulla ei ole lähettyvillä naapureita, joten olen siellä aika eristyksissä.

Taiteilija tunnustautuu yllättäen innokkaaksi puutarhanhoitajaksi.

– Puutarhanhoito on suosikkipuuhaani, se on niin meditoivaa. Esimerkiksi tyrnimarjoja poimiessa, kun jokaisen marjan poimii erikseen, ajatukset kumpuavat aivan eri tavalla kuin muutoin. On ihanaa kuunnella, kun kurjet menevät taivaalla ja talvi tekee tuloaan, hän pohtii.

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja