Jukka Jaloselta avointa puhetta asemastaan ja mediatehtävistään – ”Siitä on ollut erittäin paljon apua”

3:13
Videolla Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen haastattelu Linnan juhlien yhteydestä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on tällä hetkellä kotimaisen jääkiekkoilun yksi vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Keväällä Leijonat toisen kerran maailmanmestariksi valmentanut Jalonen ei kiertele – hän tiedostaa asemansa.

Jalonen on ollut jo yli kymmenen vuoden ajan ison mediahuomion ympärillä. Huomio on vain kasvanut kevään 2011 ja vuoden 2019 mestaruuksien jälkeen.

– Kyllä sen (ympärillä olevan) paineen aika hyvin unohtaa. Ehkä se näkyy eniten keväällä, MM-kisojen aikaan. Silloin se pompahtaa esille. Mutta näin muuten kauden aikana saa olla aika rauhassa ja tehdä arjessa töitä. Ei se millään tavalla häiritse, Jalonen sanoo MTV Urheilulle.

Jalonen on mestaruuksien ja Leijonien pestien myötä taho, jolla on painava auktoriteettiasema kiekkoympyröissä.

– Olen kokenut, että kyllä mun mielipidettä kuunnellaan. Totta kai se tarkoittaa sitä, että silloin kannattaa miettiä, että mitä sanoo. Jokaiseen asiaan ei kannata ottaa kantaa. Sitten kun sanoo, niin pitää olla oikeasti kantansa takana. Ja silloin pitää olla painoa niiden sanojen takana.

– Tässä on ollut näitä väkivaltajuttuja, kovia taklauksia sun muita, niin tässä saa miettiä, että miten sitä suhtautuu. Ja millä tavalla lähestyy, jos lähestyy, Jalonen pohdiskelee.

Maajoukkuetoiminnan ja aiemman Jokerit-pestin yhteydessä Jalonen on tehnyt vierailuja eri kanavien kommentaattoritehtävissä. Jalonen myöntää, että mediapuolella toiminen on avannut hänen silmiään.

– Se on auttanut itse asiassa aika paljon.

– On oppinut ymmärtämään sen, että mitä media tekee, miksi tekee ja mitä siellä taustalla on. Sitä oppii suhtautumaan valmentajan roolissa vähän paremmin siihen kaikkeen. Ymmärtää, että miksi tiettyjä asioita kysellään. Mikä on homman nimi ja mitä tarkoitus siellä taustalla on.

– Hyväähän media tarkoittaa ja yrittää palvella asiakkaitaan – se on selvä asia. Sitä ei välttämättä aina valmentajana ymmärrä, tunnekuohun keskellä. Mutta kyllä siitä on ollut mulle erittäin paljon apua, Jalonen sanoo valmentajatoimien ”ulkopuolisista” tehtävistä. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja