Juho, 29, kuoli koronaan – äidin mukaan poika oli perusterve, opiskelijayhteisö muistelee musertuneena sympaattista miestä: "Pyydämme, ottakaa tämä epidemia vakavasti"

7:31
Tämä koronaviruksen varianteista tiedetään: Etelä-Afrikan variantti pystyy kiertämään ihmisen immuunisuojaa

Suomalainen 29-vuotias Juho menehtyi pääsiäislauantaina koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Järkyttävästä tapauksesta kertovat Juhon äiti ja Juhon opiskelijayhteisön kuraattori. 

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Juho menehtyi Puolassa ja hänen tartuntansa todettiin 3. maaliskuuta. Viikon kuluttua tartunnasta hän joutui sairaalahoitoon. 

– Juho oli esimerkki ihmisestä, jolla on parhaat edellytykset selättää koronavirus. Hän oli alle 30-vuotias, terve ja hyväkuntoinen, äiti kirjoittaa julkisessa Facebook-päivityksessään.

Äiti toivoo Facebook-päivityksensä herättelevän ihmisiä koronapandemian vakavuuteen. 

– Me pyydämme – ottakaa tämä epidemia vakavasti ja tehkää kaikkenne ja vähän enemmänkin estääksenne tartuntojen leviäminen. Älkää pelatko venäläistä rulettia. Jokaisen tilastonumeron takana on oikea ihminen. Ja ihmisen takana perhe ja ystävät. 

Opiskelijayhteisö järkyttyi

Satakuntalainen Osakunta on Helsingin seudulla opiskelevien satakuntalaisten ja satakuntalaismielisten korkeakouluopiskelijoiden yhteisö. Juho oli tämän yhteisön jäsen. Hänen poismenonsa järkytti monia ja osakunnan kuraattori päätyi kirjoittamaan opiskelijoille muistokirjeen. 

– Surullisena tuon teille tiedoksi, että osakunnan seniori ja maisteri on menehtynyt pääsiäissunnuntaina. 

– Toivotan kaikille voimia suruun ja asian käsittelyyn. Jos asia askarruttaa tai haluat puhua asiasta, kannustan keskustelemaan muiden osakuntalaisten läheisten tai ammattilaisten kanssa. Lepää rauhassa Juho, kirjoittaa kuraattori Riikka Pasanen

Kirjelmässä Pasanen kertoo, että Juho liittyi osakunnan jäseneksi vuonna 2016. 

– Hän oli poikkeuksellisen lahjakas, tavoitteellinen ja omistautunut opiskelija, joka huiman opiskelutahtinsa ohella toimi osakunnan historioitsijana vuoden 2018. 

Viime kesänä Juho valmistui maisteriksi. 

– Muistan itse Juhon sympaattisena, avuliaana ja älykkäänä hahmona, joka tuli monelle osakuntalaiselle tunnetuksi osakuntaystävänä ja talolaisena. Hänellä oli aina tarjota hymy ja ystävällinen sana, mutta hän oli myös oivaltava ja tarkkanäköinen keskustelija. 

Osakunnan lippu nähtiin puoleen salkoon nostettuna pääsiäismaanantaina 5. huhtikuuta.

Huomenna keskiviikkona Juhon muistolle pidetään hiljainen hetki Satakuntalaisen Osakunnan toimesta.

Juttua muokattu kello 22.51, Juhon äidin julkinen päivitys poistettu jutustaja Juhon sukunimi poistettu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja