Juhlapöydän suolaiset suosikit

Suolaiset suupalat, leivonnaiset ja salaatit pitävät juhlavieraiden nälän loitolla. Lämpimän aterian sijaan kevään juhlissa tarjoillaan pieniä suolaisia herkkuja, joiden syöminen onnistuu tarvittaessa seisaaltaan.

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Näyttävän voileipäkakun tekeminen onnistuu myös kotikokilta.

Kinkulla ja maksamakkaralla täytetty lihavoileipäkakku on kaikkein perinteisin versio. Suosittu ja herkullinen vaihtoehto on kylmäsavulohella täytetty kalavoileipäkakku. Jos juhliin on tulossa kasvissyöjiä, kannattaa kokeilla Ullan mehevää kasviskakkua.

Mehevät piirakat ja mausteiset muffinit

Jos haluat päästä juhlavalmisteluista helpolla, käytä leivontaan käteviä kaupan valmistaikinoista. Suolainen piirakka on takuuvarma tarjottava. Perinteiseen makuun sopii Arjan värikäs kinkkupiirakka ja hienostuneemmille vieraille suolainen savulohi-parsapiirakka.

Suolaiset muffinit ovat täyttäviä ja helppoja valmistaa. Kevään juhliin sopivat hyvin mausteiset texmex-muffinit tai pirteän oranssit porkkana-sipulimuffinit. Jos juhlissa on paljon tarjottavaa, käytä pienempiä muffinivuokia. Isot muffinit ovat tuhtia naposteltavaa!

Jos perinteiset piirakat ja voileipäkakut eivät kolahda, tarjoa noutopöydässä tyylikkäitä cocktailpaloja tai täytettyjä leipiä. Superhelpot pesto-juustosydämet pyöritellään valmiista lehtitaikinasta. Maustetulla ranskankermalla täytetyt kylmäsavulohirullat tarjoillaan saaristolaisleivän kanssa.

Raikasta juhlapöytää salaattilla

Tarjoa suolaisten suupalojen kanssa yhtä tai useampaa salaattia. Jos muu tarjottava on kevyttä, valmista ruokaisa salaatti perunasta, pastasta tai vaikka couscous-suurimoista.

Lämmin couscous-salaatti saa makua itämaisista mausteista ja tuoreesta persiljasta. Herkullinen parsa-perunasalaatti on keväisen vihreä ja tyylikäs.

Broileri-melonisalaatti on raikas ja näyttävä vaihtoehto. Makua salaatti saa jogurttipohjaisesta currykastikkeesta. Klassinen caesarsalaatti sopii myös hyvin kevään juhliin. Lisää salaattiin makusi mukaan katkarapuja tai broileria.

Teksti: MTV3

Kuvat: MTV3 ja Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat