Juhannuksena hiihdetään lumessa – Kilpisjärvellä järjestetään juhannushiihdot jo 74. kerran

Enontekiön Kilpisjärvellä kilpaillaan tänään perinteisissä juhannusaaton hiihtokisoissa. Juhannushiihto on järjestetty katkeamattomana perinteenä jo vuodesta 1946 alkaen. Tänä vuonna lumitilanne vaikuttaa hyvältä, kertovat tapahtuman järjestäjät.

Hiihtojen jälkeen sytytetään juhannuskokko. Lappiin ei ole annettu metsäpalovaroitusta, joten kokon sytyttäminen on Kilpisjärvellä sallittua.

Tapahtumassa pidetään myös muistohetki tapahtuman aloittaneen, edesmenneen tunturiopas Yrjö Metsälän syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Metsälä aloitti tapahtuman aikoinaan leikkimielisenä Saanan juhannushiihdättelynä. Vuosikymmenten ajaksi hiihtely muuttui keskiyöllä tunturissa tehdyksi vakavammaksi ja hikisemmäksi kisaamiseksi.

Osallistujamäärät kasvaneet

Viimeiset kolme vuosikymmentä on hiihdetty juhannusaaton illansuussa, minkä vuoksi osallistujamäärät ovat nousseet alkuvuosien muutamista yöhiihtäjistä parhaimmillaan yli sataan hiihtäjään.

Kilpisjärven liikuntajuhannusta jatketaan myös hieman kesäisempien lajien kanssa juhannuspäivänä ja sunnuntaina.

Lauantaina kisaillaan kolme tuntia kestävillä tunturirasteilla, ja sunnuntaina juostaan Saanan vuorijuoksu sekä viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty suopunginheitto. Suopunki on Lapissa porojen kiinniottoon käytettävä pitkä ja silmukkapäinen köysi.

Tapahtuman järjestävät Kilpisjärven Saana-Veikot, Kunnon Elämä ja Lahden Taimi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja