Juhamatti Aaltonen jakoi kritiikkiä joukkuekaverin tökeröstä teosta – "Riski, en pääse pään sisään"

Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon 2:56
Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon

Pelicansin kansantaiteilija Juhamatti Aaltonen ei täysin silitellyt joukkuekaverinsa Saku Salmisen päätä keskiviikon finaaliottelun jälkeen.

Salminen aiheutti kohun, kun hän taklasi voimakkaasti Tapparan maalivahtia Christian Heljankoa kolmannessa erässä.

Salminen sai tempustaan viiden minuutin rangaistuksen.

– Itseäkin vähän yllätti tuo, mutta en mää… jokainen tekee mitä tekee. Se veti ässän hihasta, mitä tuohon voi sanoa, Pelicansin hyökkääjä Juhamatti Aaltonen sanoi tapahtuneesta MTV Urheilulle.

– En pääse Salmisen pään sisään. Jokainen yksilö tekee tuolla omia asioita ja päätöksiään. Kysykää Sakulta! Aaltonen vinkkasi median ympäröimänä.

Tämän jälkeen Aaltonen kuuli, ettei Salmista tuotu median eteen.

– En ole jutellut vielä Sakun kanssa. Voidaan jutella seuraavan pelin jälkeen, niin käyn kysymässä, että mitä ajattelit, Aaltonen virnuili.

Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä 0:38
Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä

MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!" 1:42
MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!"

Kaikessa vakavuudessaan Pelicans joutui kovaan rakoon, kun Salminen otti tempustaan viiden minuutin rangaistuksen.

– Kun päätös tuli, niin olimmehan me siinä aika kusisessa paikassa. Jätkät hoitivat kuitenkin hyvin alivoiman. Joo, eihän se ihan optimaaliseen saumaan tullut. Peli 1–1, kolmas erä ja ollaan finaaleissa 0–2-häviöllä. Kyllähän se vähän riski oli, Aaltonen myönsi.

Juttu jatkuu kuvan ja videon alla.

Juhamatti Aaltonen kertoo Pelicansin reseptin voittoon 1:26
Juhamatti Aaltonen kertoo Pelicansin reseptin voittoon

Kritiikki ei paljoa hetkauta

Aaltonen saattoi kuitenkin huokaista, sillä Pelicans vei kolmannen finaalin nimiinsä maalein 2–1. Ratkaisu syntyi toisessa jatkoerässä, kun Patrik Carlsson painoi kiekon pömpeliin.

– Hyvä fiilis, saimme ensimmäisen kiinnityksen ja mukana ollaan taas. Toisen erän loppu ja kolmas erä eivät olleet meiltä mitenkään hyviä, mutta olimme jatkoilla rohkeita ja uskalsimme pelata. Kyllähän peli alkoi siinä selkeästi kääntyä. Tärkeä maali, kun siinä oli kuitenkin meidän kaveri (Niklas Kokko) ottanut pari isoa pelastusta. Onneksi saatiin tämä, Aaltonen mietti.

Aaltonen jakoi kehuja Tapparan suuntaan siitä, miten hyvä joukkue heillä on jalkeilla.

– Kovia pelimiehiä siellä on. Hyvät pakit, vahva molari, hyviä puolustajia ja hyökkäävät hyvin. Ei tämä aina niin helppoa ole, eikä voi olettaa, että pystymme hallitsemaan koko aikaa. Olimme välillä vähän köysissä, mutta toki se kuuluu tähän. Nuo hetket pitää pystyä puolustamaan ja kyllä se meidän paikkamme jossain vaiheessa tulee. Meidän pitää pystyä parantamaan, sillä tämä ei tule riittämään, Aaltonen sanoi.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä on huudellut kärsivällisyyden perään koko sarjan aikana.

Toitko sinä sitä, kokeneena peliveljenä?

– Ei mulla oikein ole enää muuta kuin kärsivällisyyttä. En mää oikein meinaa saada mitään muuta tuolla aikaiseksi, Aaltonen naurahti.

Aaltonen, 38, on saanut osaltaan kritiikkiä siitä, miten hän on vaipunut niin pieneen rooliin. Aaltonen kun viilettää nyt Pelicansin nelosketjun laidassa.

– Olen saanut (kritiikkiä) koko ikäni ajan. Ei se mua hetkauta suuntaan tai toiseen. Se on ihan normaalia. Yleensä kun ollaan häviöllä, niin sitten alkaa toi kattelu, Aaltonen kuittasi.

– Olen yrittänyt olla jotenkin hyödyksi joukkueelle. Halua on ratkaista, vaikka nyt ei ollut lähelläkään. Ehkä se siitä. Pitää vain jatkaa yrittämistä, Aaltonen sanoi, katsoen kohti tulevaa. 

Lue myös:

    Uusimmat