Joutsenon leipomotappo: Ensimmäistä epäiltyä vaaditaan vangittavaksi – mies on poliisin vanha tuttu

Poliisi vaatii tänään nelikymppistä miestä vangittavaksi Lappeenrannan Joutsenossa tapahtuneesta henkirikoksesta epäiltynä. Mies on yksi neljästä, joita epäillään nuoren miehen taposta.

Vuonna 1996 syntynyt lappeenrantalaismies löydettiin kuolleena Joutsenossa sijaitsevan leipomon pihalta viime viikon perjantaina yöaikaan.

Poliisin mukaan mies oli kuollut vakavan väkivallan uhrina. Tapaukseen liittyen epäillään yhteensä neljää imatralaismiestä, jotka ovat syntyneet 1980- ja 1990-luvuilla. Kaksi miehistä otettiin kiinni viime viikonloppuna. Kaksi on yhä karkuteillä.

Tänään Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa käsitellään vuonna 1984 syntyneen epäillyn vangitsemisasiaa. Poliisi vaatii miestä vangittavaksi taposta ja törkeästä ryöstöstä epäiltynä. Vangitsemisistunnon on määrä alkaa kello 15.

Henkirikoksesta epälty mies on poliisin vanha tuttu. MTV Uutisten tietojen mukaan miehellä on takanaan lukuisia oikeudenkäyntejä. Hän on ollut syytettynä muun muassa useista huume-, omaisuus- ja väkivaltarikoksista.

Vanhimmat oikeusjutuista ovat 2000-luvun alkupuolelta. Tuorein tuomio on tältä vuodelta. Kyse oli rattijuopumuksesta.

Valvontakamera tallensi tapahtumat

Poliisi epäilee, että nyt tutkittavana oleva henkirikos tapahtui perjantaiyönä yhden ja puoli kahden välisenä aikana Joutsenon leipomon pihalla.

Henkirikos tuli virkavallan tietoon, kun sivullinen soitti rakennuksen pihalla makaavasta vainajasta hätäkeskukseen noin kello kolmen aikaan aamuyöllä.

Poliisi kertoo selvittäneensä tähän mennessä, että uhrin kuolemaa edelsi sovittu tapaaminen leipomon edustalla. Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen tapaamisen aikana. Poliisi ei ole kertonut julkisuuteen, mistä tapaamisessa oli sen käsityksen mukaan kyse.

Uhrille tehtiin voimakasta väkivaltaa. Lisäksi häneltä anastettiin omaisuutta. Väkivallassa ei kuitenkaan käytetty ampuma- tai teräasetta.

Poliisin mukaan leipomon pihalla on valvontakameroita, mikä on helpottanut asian selvittelyä.

Poliisi pyytää vihjeitä miehistä

Toinen viime viikonloppuna kiinni otetuista epäillyistä tavoitettiin kiinni Etelä-Karjalan alueella, toinen Etelä-Savossa.

Poliisi on toimittanut Etelä-Karjalan käräjäoikeuteen ennakkotiedon, jonka perusteella toista jo kiinni otettua miestä aiotaan vaatia vangittavaksi henkirikoksesta epäiltynä huomenna iltapäivällä.

Kahden vielä karkuteillä olevan epäillyn henkilöllisyys on virkavallan tiedossa. Poliisin mukaan miesten henkilöllisyydet saatetaan antaa julkisuuteen, mikäli kaksikko ei muuten jää kiinni.

Poliisin mukaan kaikilla neljällä epäillyllä on aiempaa rikostaustaa.

Poliisi pyytää yhä havaintoja tapahtumayönä Joutsenon keskustassa liikkuneesta neljän miehen seurueesta. Havainnoista pyydetään ilmoittamaan poliisin vihjenumeroon 050 447 9574 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat