Joulupäiväksi vaarallisen ajokelin varoitus koko maahan – tapanina aurinko näyttäytyy

Lähipäivien säätä ei voi sanoa vakaaksi, vaan joka toinen päivä on luvassa lunta ja vaarallista ajokeliä ja joka toinen päivä selkeää ja aurinkoista.

Joulupäiväksi on annettu vaarallisen ajokelin varoitus koko maahan, kertoo Ilmatieteen laitos. Vaarallinen ajokeli johtuu lumisateista ja sään lauhtumisesta.

–  Siinä on useitakin sadealueita, jotka liikkuvat lännestä tämän ja huomisen päivän aikana. Samalla sää lauhtuu ihan reippaasti, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Aattona on vielä paikoin kireää pakkasta, mutta lähipäivinä pakkasennätyksiä ei ole näköpiirissä.

–  Joulupäivänä rannikolla ollaan lähellä nollaa, plussan puolellakin. Muualla pakkasta on edelleen muutamasta asteesta itärajan 7–8 asteeseen.

Rannikolla lumisade voi tulla vetenä joulupäivänä. Aattona sielläkin saadaan vielä nauttia lumisesta joulusta.

Tapaninpäivänä sää muuttuu kokonaan toiseksi.

–  Keskiviikko on välipäivä sateiden osalta. Aurinkokin voi paistella päivällä sen, mitä se tähän aikaan vuodesta paistaa, Laakso kertoo.

Pohjoistuulta voi olla jonkin verran, mutta muutoin päivä on oivallinen talvisäästä nauttimiseen.

–  Tapaninpäivä olisi ihan hyvä päivä ulkoilla.

Myös paluuliikenteen vuoksi on onnekasta, että selkeä päivä osuu juuri vilkkaimman paluuliikenteen päivään, tapaninpäivään. Torstaina 27. joulukuuta on nimittäin vuorossa taas lunta ja huonon ajokelin varoitus koko maahan.

Sää jatkuu samalla kaavalla: vuoropäivin sadetta, vuoropäivin poutaa.

– Perjantai on taas poutapäivä, lauantaina seuraava sadealue. 

Lue myös:

    Uusimmat