Mainos

Joulukaupassa vaarallisia leluja

Joulumyynnissä olevista leluista keskimäärin joka kymmenes on vaarallinen. Tutkimustulos vastaa viimevuotisia tuloksia. Kuluttajaviraston selvityksessä oli mukana 90 lelua, joista 9 oli vaarallisia ja 23 täytti kaikki vaatimukset.

Tutkittujen lelujen joukossa oli sähkökäyttöisiä leluja, pehmonalleja ja joulumarkkinoilta valittuja leluja. Pehmoleluista irtosi esimerkiksi pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran tai lelut eivät olleet paloturvallisia. Sähköisistä leluista esimerkiksi akkukäyttöisen jeepin jarrut eivät täyttäneet vaatimuksia ja auto alkoi savuta, jos se jäi jumiin. Kuluttajavirasto on neuvotellut lelujen maahantuojien ja myyjien kanssa, jotta lelut poistettaisiin myynnistä.

Tutkimuksessa oli mukana myös kymmenen ulkokynttilää ja -tulta. Tulokset osoittivat, että korjattavaa olisi lähinnä tuotteiden merkinnöissä. Lisäksi joidenkin kynttilätuotteiden sydäntä olisi kehiteltävä paloturvallisempaan suuntaan. Ulkotulista ainoastaan metalliseen "foliovuokaan" valmistettu ulkotuli aiheutti poltettaessa niin korkean lämpötilan, että siihen liittyi alustan syttymisriski.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.