Mainos

Jouluinen juhlakattaus

Joulunajan juhlakattauksen voi toteuttaa myös ilman joulun perinteisiä punaisia ja vihreitä sävyjä. Valkoisen eri sävyt ja huurteiset pinnat tuovat kattaukseen talvisen lumimaiseman tuntua vaikka sattuisikin niin, että luonto ei tarjoaisikaan valkoista joulua. Nimikoi juhlavieraille omat lautasliinat, korista pöydän keskiosa lukuisin tuikkulyhdyin ja kutsu rakkaimpasi kylään nauttimaan juhlavasta tunnelmasta.

Lautasliinat

Tarvikkeet:

 • - valkoisia kankaisia lautasliinoja
 • - kristallin sävyinen Tulip Glitter spray
 • - helmiäisvalkoinen Tulip-väri

Suihkauta lautasliinan yhteen kulmaan hieman kristallisen sävyistä Tulip Glitter spraytä ja anna kimalteen kuivua hyvin. Silitä kimalteella koristeltu kulma varovasti lautasliinan nurjalta puolelta ohuen liinan läpi. Kirjoita kimalteella koristeltujen lautasliinojen kulmiin kunkin juhlijan nimi helmiäisvalkoisella Tulip-värillä. Paina kirjoittaessasi väripullon kärkeä kevyesti kankaan pintaan vasten.

Tee nimikoinnin koristeeksi enkelin siipeä mukaileva kuvio. Anna kirjoituksen ja kuvioiden kuivua hyvin. Kuivuttuaan sekä kimalle, että nimikointi ovat pesunkestäviä. Pese koristellut tekstiilit koneessa (40°) tai käsin ja silitä koristeltu kohta nurjalta puolelta ohuen liinan läpi.

Tuikkulasit

Tarvikkeet:

 • - laseja
 • - Lefranc & Bourgeois matta medium -ainetta
 • - helmiäisvalkoinen Tulip-väri
 • - paljetteja ja helmiä
 • - siveltimiä

Puhdista ja kuivaa koristeltavat lasit huolellisesti. Tee tuikkulasista halutessasi huurteisen mattapintaisen maalaamalla se kauttaaltaan matta medium -aineella. Voit halutessasi tehdä matta medium -aineella myös kuvioita, jolloin vain maalatuista kuvioista tulee huurteisen mattapintaisia. Anna maalatun pinnan kuivua hyvin.

Tee tuikkulasin pintaan kuvioita helmiäisvalkoisella Tulip-värillä, suoraan väripullon ohuella kärjellä. Voit kiinnittää samaisella värillä lasin pintaan myös erilaisia helmiä, paljetteja yms. Laita pieni pilkku väriä lasin pintaan ja paina helmi tai paljetti varovasti väripilkun päälle. Anna koristekuvioiden kuivua hyvin.

Lautasliinarenkaat

Tarvikkeet:

 • - puisia lautasliinarenkaita
 • - valkoista Lefranc & Bourgeois askartelumaalia
 • - kristallin sävyinen Tulip Glitter spray
 • - helmiäisvalkoinen Tulip-väri

Maalaa puiset lautasliinarenkaat valkoisella askartelumaalilla tarvittaessa kahteen kertaan. Anna maalin kuivua hyvin. Suihkauta lautasliinarenkaiden pintaan hieman kristallisen sävyistä Tulip Glitter spraytä ja anna kimalteen kuivua hyvin. Koristele lautasliinarenkaat lopuksi helmiäisvalkoisella Tulip-värillä tehdyillä pilkuilla.

Värilliset kynttilälyhdyt

Tarvikkeet:

 • - laseja
 • - erivärisiä Lefranc & Bourgeois lasivärejä
 • - Tulip Crystals värejä

Puhdista ja kuivaa koristeltavat lasit huolellisesti. Maalaa lasit kauttaaltaan valitsemasi värisillä lasiväreillä. Maalaa lasit tarvittaessa kahteen kertaan, jotta väripinnasta tulisi tasaisempi. Anna maalipinnan kuivua noin tunnin maalauskertojen välillä.

Koristele lasit väreihin sointuvilla Tulip Crystals -väreillä. Tee lasien pintaan pilkkuja, raitoja, palloja, koukeroita… Anna koristekuvioiden kuivua hyvin.

Mallien suunnittelu ja toteutus Hanna Sumari ja Viivi Vatanen

Tulip-värien ja Glitter sprayn sekä Lefranc & Bourgeois askartelumaalien, lasivärien ja matta medium -aineen myynti: hyvin varustetut tavaratalot, kirjakaupat, askarteluliikkeet ja taiteilijantarvikeliikkeet.

Tiedustelut HanArt Oy, Järvenpää p. 09-279 0830 tai info@hanart.fi, www.hanart.fi

(t.i.l.a. 7.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.