Joulu television edessä? Katso ainakin nämä leffat!

Jos klassikkoelokuva Lumiukko on tullut katsottua jo liian monta kertaa, valitse tästä listasta itsellesi uusi suosikki.

Joulu kuluu monessa perheessä hyvän ruoan, yhdessäolon ja television katsomisen merkeissä. Mitä sinä haluat katsoa? Valitse seuraavista elokuvista itsellesi oma suosikki!

Jouluna haluaisin katsoa elokuvan, joka…

…naurattaa

Elf kertoo tontusta, joka ei olekaan sitä, mitä luulee. Matkalla saadaan naureskella.

Joulupuu on kärvennetty. Jouluna on kiire, ja kaaos vaanii tietenkin nurkan takana. Elokuva rentoutumista ja vahingoniloa kaipaavalle.

Mutta mitä tapahtui joulupukille? on klassinen ysärihölmöily, jossa joulupukille käy kalpaten. Ei vakavahenkisille.

Napapiirin sankarit. Seikkailukomedia digiboksista, rakkaudesta ja suomalaisen miehen sisäisestä sankaruudesta talvimaiseman keskellä.

Nuija ja tosinuija. Talviset maisemat kuuluvat jouluun, ja tässä elokuvassa niitä näkyy.

Simpsonit. Joulun ohjelmistoon on lisätty perinteinen Simpsonit-putki! Lue lisää:Onko Joulun alla tulossa Simpsonit-maratoneja?

Skipataan joulu. Jos juhlinta ei innosta, on kenties aika seurata Krankien epätoivoista yritystä vältellä joulurutiineja.

…herkistää

Family Man – perhe on paras kertoo tarinan rakkaudesta ja siitä, miten yksi päätös voi muuttaa koko elämän. Päätähtenä ah-niin-ihana Nicholas Cage!

Holiday. Romantiikkaa kahdella mantereella!

Ihmeellinen elämä antaa toivoa ja kertoo joulullekin ominaisista ihmeistä, joita elämä tarjoaa.

Joulutarina kertoo joulupukin tarinan. Mikäs sen jouluisempaa?

Pessi ja Illusia. Pieni keijutyttö Illusia ja Pessi-peikko kohtaavat, kun Illusia karkaa salaa kotoaan sateenkaaren päältä tutkiakseen alla olevaa maailmaa. Illusia ei kuitenkaan onnistu palaamaan kotiinsa, ja talvi uhkaa saapua..

Perheen jalokivi. Liberaali yhdysvaltalainen suurperhe kokoontuu joulunviettoon. Mitä muuta siitä voi seurata kuin katkeransuloisia hetkiä ja hersyvää naurua?

Rakkautta vaintuo romantiikkaa jouluun. Kymmenen ihmiskohtaloa kietoutuu yhteen sopivasti joulun alla.

…sopii lapsille

Happy Feet. Pingviineistä kertova animaatio läpsyttelee jokaisen sydämeen. Ja jatkoa seuraa: Happy Feet Two jatkaa samaa tanssahtelua.

Isäni on Turbomies. Arnold Schwarzenegger ottaa käyttöön koomikon kykynsä ja muuntautuu poikansa idoliksi. Kukapa voisi vastustaa Arnoldin aksenttia?

Joulupukki ja noitarumpu. Mauri Kunnaksen ihanat hahmot riittänevät perusteluiksi!

Kaunotar ja hirviö − Lumottu joulu. Kaunottaren ja Hirviön seikkailut jatkuvat tässä jatko-osassa. Myös alkuperäinen elokuva sykkii taikaa, mikäli olet jatko-osia vastaan. Jotkut alkuperäisen elokuvan kohtauksista voivat tosin pelottaa perheen pienimpiä.

Lumiukko. Ah sitä nostalgiaa! Walking in the Air -kappale on monille tuttu ja varma joulunmerkki.

Madagascarin Joulu. Kun joulupukki poroineen syöksyy maahan Madagaskarin saarelle, Alexin, Martyn, Glorian, Melmanin ja hullujen pingviinien tehtävänä on pelastaa joulu.

Mikki Hiiren jouluaattoperustuu Charles Dickensin romaaniin Joululaulu, jossa irstas Ebenezer Scrooge saa nähdä pihiytensä seuraukset. Jotkut kohtauksista voivat pelottaa perheen pienimpiä. Muppettien joulu kertoo saman tarinan, ja aikuisille sama elokuvaelämys löytyy Jim Carreyn tähdittämästäSaiturin joulu-elokuvasta.

Muumit – Joulu odotellessa. Muumitarinat riemastuttavat aina!

Napapiirin pikajuna keräsi useita erilaisia palkintoja ja ehdokkuuksia. Laatuanimaatiota jouluun.

Niko, lentäjän poika. Pukin poroille annetaankin aivan liian vähän huomiota.

Shrekin vihreä joulu.Jos et välitä Lumiukon nostalgiasta, kokeile Shrekiä!

The Grinch varastaa joulun. Pääosaa näyttelevä Jim Carrey ei jätä kylmäksi.

Yksin kotona -elokuvat. Ysäriklassikoissa pahiksille käy köpelösti ja joulu pelastuu. Jotkut kohtauksista voivat pelottaa perheen pienimpiä.

… on jotain ihan muuta

Lumikuningatar. Kotimaista, palkintoja voittanutta fantasiaa. Kai-poika joutuu kauniin Lumikuningattaren lumoukseen toteuttamaan tämän vallanhimoista suunnitelmaa.

Paha pukkion elokuva heille, joita joulun söpöys kyllästyttää. Tämä pukki ei kilttejä lapsia kaipaa.

Painajainen ennen joulua on Tim Burtonin stop-motion -animaatio, mutta pienimmille lapsille tätä pläjäystä ei suositella. Halloweeniin kyllästyneet fantasiahahmot varastavat joulun, ja huonostihan siinä käy.

Rare Exports. Tämänkin joulun ehdoton hittielokuva kertoo hieman erilaisen tarinan joulupukista ja tontuista. Loistavaa viihdettä!

Riiviöt-elokuvat. Joululahjaksi saatu söpöä Gizmo-otusta ei saa kastella tai syöttää keskiyön jälkeen. Kuka arvaa, mitä elokuvissa siis tapahtuu? Aivan.


MTV3/Helmi

Lähteet: Wikipedia, Homeenter.com, Fs-film.fi, Imdb.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat