Mainos

JOT Automationin liikevaihto jää odotuksista

Elektroniikkateollisuuden tuotantoautomaation valmistukseen erikoistunut JOT Automation Group varoitti tänään, että sen tämän vuoden liikevaihto jää noin 10 prosenttia aiempaa ennakoitua alemmaksi. Oulunsalolainen yhtiö arvioi aiemmin, että sen liikevaihto on noin 160 miljoonaa euroa eli 960 miljoonaa markkaa.

Syyksi liikevaihdon heikentymiseen yhtiö mainitsi, että sen tuotteiden kysyntä jää loka-joulukuussa ennakoitua heikommaksi. Ilmoitus syöksi JOT Automationin osakkeen jyrkkään alamäkeen Helsingin pörssissä. Kello 17.35 osake oli heikentynyt edellispäivästä 30,4 prosenttia 2,99 euroon. Osakkeen syöksyä ei helpottanut yhtiön huomautus, että se odottaa tämän vuoden kumulatiivisen liikevoiton ylittävän aiemmin ilmoitetun noin 11 prosentin tason.

JOT Automation ilmoitti tänä vuonna jo toistamiseen jäävänsä asettamistaan tavoitteista. Huhtikuussa sen tulosvaroitus kariutti suunnitelmat fuusioitua PMJ Automecin kanssa. JOT Automationin osake oli vuosi sitten yksi pörssin tähdistä noustuaan 421 prosenttia.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.