Mainos

Poliisi muistuttaa: Harkitsematon vihjaus väärässä paikassa voi käynnistää viranomaiskoneiston

3:33
Video: Tältä näyttää Helsinki-Vantaan hermokeskuksessa.

Alkuvuoden aikana Helsinki-Vantaan lentoaseman turvatarkastuksen yhteydessä esitetyt perättömät pommiuhkaukset ovat työllistäneet poliisia ja lentoaseman turvallisuushenkilöstöä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että jokainen lentoliikenteeseen tai -asemaan liittyvä uhka, viittaus uhkaan ja hälytys otetaan aina tosissaan ja vakavasti. Lisäksi se käynnistää viranomaiskoneiston.

Poliisin mukaan lentoasemalla on ensiarvoisen tärkeää turvata lentoliikenteen ja lentoasemien matkustajien turvallisuus kaikissa muodoissaan.

– Pienikin poikkeus- tai häiriötilanne voi vaikuttaa lentoliikenteeseen ja lentoaseman toimintaan ja se sitoo myös lentoaseman resursseja, huomauttaa poliisi. 

Perättömät uhkaukset aiheuttavat toimenpiteitä myös poliisissa. Perättömän sutkautuksen esittänyt henkilö otetaan poliisin huostaan, puhutetaan, laaditaan rikosilmoitus ja tehdään siihen liittyvät esitutkintatoimenpiteet. Henkilö voidaan esimerkiksi ottaa kiinni asian selvittämiseksi.

– Uhkauksen esittäneen henkilön määränpää jää erittäin todennäköisesti saavuttamatta. Pahimmillaan tapaus voi aiheuttaa lennon viivästymiseen, josta uhkauksen esittäjälle saattaa aiheutua rikosoikeudellisia seuraamuksia ja korvausvaatimuksia, poliisista muistutetaan. 

Itä-Uudenmaan poliisin ylikomisario Jussi Huhtelan mukaan alkuvuoden tapauksissa poliisin puhutuksissa on selvinnyt, että uhkauksen esittänyt henkilö on toiminut hetken mielijohteesta tai esittänyt asian vitsinä. Poliisi haluaa muistuttaa että pommi ei sovi pilaksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja