Jose Mourinho varoittaa Englantia EM-välierästä – järkytys Christian Eriksenin kohtalosta jalostanut Tanskaa: "Ovat löytäneet eri tavan pelata"

Hyvin brittifutiksen tunteva tähtivalmentaja Jose Mourinho pitää Tanskaa erittäin vaikeana vastustajana Englannille jalkapallon EM-kisojen välierissä.

Englanti eteni Rooman lauantai-iltana 4–0-murskavoitolla Ukrainasta EM-kisojen neljän parhaan joukkoon. Nyt joukkue saa kotikentällään Lontoon Wemblaylla vastaansa Tanskan, joka selvitti puolivälieristä tiensä jatkoon 2–1-voitolla Tshekistä.

Tyrmäävästä esityksestään ja neljännesvälierien Saksa-voitosta huolimatta Mourinho ei ennusta Englannille riemumarssia suoraan loppuotteluun.

– Luulen, että siitä tulee ehdottomasti vaikea ottelua Englannille, vaikka he ovat pelanneet hyvin ja ovat kotikentällään, Mourinho kommentoi talkSPORT-radiokanavalle.

Tanskan EM-turnaus on ollut erittäin ailahteleva. Avausottelun tappio Suomelle ja Christian Eriksenin pelottava sairaskohtaus antoivat kisaurakalle äärimmäisen huonon alun. Sen jälkeen joukkue piti Belgiaa piinassa yhden jakson, tyrmäsi Venäjän ja Walesin ennen puolivälierien Tshekki-voittoa.

– Tanska on vahva. He ovat löytäneet keinon pelata eri tavalla kuin jolla he aloittivat, Mourinho analysoi.

– He aloittivat Christian Eriksen kymppipaikalla ja neljän alakerralla. Nyt he pelaavat kolmen alakerralla. Heillä on hyviä, kokeneita pelaajia parhaista liigoista.

– He ovat erittäin positiivisia siitä huolimatta, mitä Christianille tapahtui, ja näyttää siltä, että he ovat tunnepuoleltaan vahvoja, Mourinho jatkoi.

Englanti nousi viimeistään Saksa-voitolla vahvaksi finaalikandidaatiksi. Valmentaja Gareth Southgatea ylistettiin taktisesta yllätyksestä, kun hän valitsi kovaan otteluun rohkean taktiikan kolmen puolustajan alakerralla.

Ukrainaa vastaan Englanti oli palannut 4-4-2-muodostelmaan. Pelaavan kokoonpanon valinta sen sijaan kiinnostaa häntä.

– Pitääkö Englannin pelata kolmen alakerralla, kuten Saksaa vastaan? Vastaukseni on ei. Saksa oli erilainen vastustaja. Tässä ottelussa Englannin ei tarvitse sovittaa omaa peliään Tanskan pelaamiseen, Mourinho totesi.

Jadon Sancho pelasi hyvin. Phil Foden aloitti turnauksen, samoin Mason Mount. Näyttää siltä, että Jack Grealish ei ole Garethin suosikkipelaaja, mutta hän onnistuu joka minuutti kentällä ollessaan.

Sancho ja Mount pelasivat Englannin keskikentällä täydet minuutit Ukrainaa vastaan, kun taas Saksaa vastaan he olivat penkillä.

Lue myös:

    Uusimmat