Jos saat tällaisen sähköpostin, älä klikkaa! Kuljetusfirman nimissä liikkeellä poikkeuksellisen paljon huijausviestejä: "Viesteihin ei tule reagoida"

6:47
Huomenta Suomessa aiemmin: Mitkä ovat hakkereiden huijauskeinot? – Vieraina Hackrfin tietoturvakonsultti Lea Viljanen ja LähiTapiolan johdon assistentti Laura Anttonen

Logistiikka- ja kuljetuspalvelu PostNord varoittaa, että sen nimissä on liikkeellä runsaasti huijausviestejä. Jos sinua pyydetään maksamaan toimitusmaksua saapumisviestin yhteydessä, älä avaa linkkiä, yritys opastaa.

Kuluneen viikon aikana useiden suomalaisten sähköpostiin on kilahtanut PostNord -kuljetusfirmalta viesti, jossa kerrotaan tilatun paketin olevan matkalla. 

Viestissä kerrotaan paketin olevan Vantaalla, mutta sitä ei toimiteta ennen kuin 4,95 euron postimaksu on maksettu. Yrityksen aidon saapumisviestin näköiseksi naamioitu ilmoitus kehottaa siirtymään eteenpäin maksuvaiheeseen. 

– Viesteihin ei tule reagoida eikä niissä olevia linkkejä tule klikata, PostNord Finland tiedottaa verkkosivuillaan.

Huijausviestien linkkejä avaamalla saattaa tietokoneeseen tai mobiililaiteeseen tunkeutua virusohjelmia. Jos ehdit jo avata linkin, tee virustarkistus laiteeseesi.

Näin erotat huijauksen aidosta saapumisilmoituksesta

Yrityksen mukaan huijausviestejä sen nimissä on nyt liikkeellä poikkeuksellisen paljon. 

Joulun alla monella voi olla useitakin paketteja tilauksessa, ja väärennetty saapumisilmoitus näyttää ensivilkaisulta hyvinkin aidolta. Kirjoitusvirheet kuitenkin herättävät tarkkasilmäisen huomion. 

PostNord Finland ohjeistaa yksinkertaisella tavalla, miten huijausviestin erottaa aidosta saapumisilmoituksesta. 

– PostNord ei koskaan pyydä saapumisviesteissään suorittamaan maksua, yrityksestä kerrotaan.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja