Jopa yliluonnollisia ilmiöitä ammatikseen etsivät kammoksuvat hylättyä neuvostovankilaa: "Tämmöistä en ole kokenut, herranen aika"

0:26
Patarein vankila kauhistuttaa jopa Aavedata-ryhmää

Aaveiden jäljillä -ryhmän jäsenet ovat nähneet paljon, mutta kammoksuvat neuvostovankila Patarein kolkkoutta. 

Uutuussarja Aaveiden jäljillä tuo suomalaisten yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksen televisioruutuihin. Ohjelman keskiössä on Aavedata, joka on yliluonnollisten ilmiöiden tutkimusryhmä, jonka ytimessä ovat veljekset Jupe ja Marko Keskitalo.

Ohjelma ryhmineen vierailee Tallinnassa hylätyssä neuvostovankila Patareissa. Tehtyään hetken tutkimuksia ryhmänä miehet jakautuvat pienempiin ryhmiin tekemään omia tutkimuksiaan. Jupe päätyy tutkimaan yksin poliittisten vankien selliä. 

Ollessaan huoneessa Jupe saa käyttämäänsä ghost box -laitteeseen kahdesti vastauksen, jonka hän kuulostelee olevan "pois". Mies käy makaamaan sellin sänkyyn ja kertoo tuntevansa suuren masennuksen valtaavan hänen kehonsa. Jupe kertoo, ettei ole koskaan kokenut vastaavaa tunnetta. 

Jupe jatkaa kyselyjä ghost box -laitteella, kokee saavan vastauksia kuten sanat "lapset" ja "apua". 

– Kuka sanoi apua? Jupe kysyy ja tulkitsee saavansa vastaukseksi "lapsi". 

– Eikai täällä lapsia ole ollut? Jupe jatkaa ja saa vastauksen, joka kuulostaa hänestä sanalta "onpa". 

Kokemus on Jupen mukaan erittäin raskas. Sellissä on käsinkosketeltava epätoivon tunne, jonka Jupekin kokee hyvin vahvasti. 

– Ei ole kaukana, että itkettäisi melkein. Sellainen fiilis tuli ihan yhtäkkiä, ja samaan aikaan tuli tämä "lapset". Tämmöistä en ole ennen kokenut, herranen aika, Jupe tilittää. 

– Se tuli samaan aikaan kun ne "lapset". Ei herranjumala oikeasti. 

Aaveiden jäljillä torstaisin Subilla klo 22!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja