Jopa satoja Israel-vastustajia rynni kiitotielle – lentokenttä suljettiin Etelä-Venäjällä

Venäjän ilmailuvirasto on sulkenut lentokentän muslimienemmistöisessä Dagestanissa Kaukasian alueella väkijoukon rynnättyä sunnuntaina paikalle sen jälkeen, kun kentälle oli saapunut kone Israelista.

Dagestanin tasavallan viranomaiset kehottivat väkijoukkoa lopettamaan laittomuudet ja lentokentän toiminnan häiritsemisen. Paikalle saapuneet turvallisuusjoukot saivat tilanteen nopeasti haltuunsa.

– Lainvalvontaviranomaisten työn ansiosta lentokenttä on vapautettu laittomasti tunkeutuneista kansalaisista, Venäjän ilmailuvirasto kertoi Telegramissa sunnuntai-iltana.

Ilmailuviraston mukaan kenttä pysyy suljettuna marraskuun 6. päivään saakka.

Paikallismedioiden mukaan kiitotielle rynnineet ihmiset vastustivat Israelin toimintaa Gazassa. 

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt useita videoita, joissa kiitotiellä näkyy runsaasti ihmisiä. 

Moscow Timesin mukaan kentälle saapui lento Israelin Tel-Avivista kello 7.17 illalla paikallista aikaa. 

Moscow Times kertoo, että mielenosoittajien kylteissä oli lukenut muun muassa "Lastentappajilla ei ole sijaa Dagestanissa" ja "Vastustamme juutalaisia pakolaisia". 

Venäjän viranomaiset kertovat aloittaneensa tapauksesta rikostutkinnan "joukkohäiriön järjestämisestä", josta voidaan tuomita jopa 15 vuoden vankeuteen. 

Israel vastasi Dagestanista kantautuneisiin uutisiin nopeasti. 

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kehotti sunnuntaina Venäjää suojelemaan Israelin kansalaisia mellakoitsijoilta sekä vastustamaan juutalaisiin kohdistuvaan väkivaltaan yllyttämistä.

– Israel odottaa Venäjän viranomaisten suojelevan kaikkia Israelin kansalaisia ja kaikkia juutalaisia, Netanjahu sanoi lausunnossaan.

Uutista päivitetty kello 23.15: Päivitetty kauttaaltaan.

Lue myös:

    Uusimmat