Jopa 43 sentin sademääriä: Hurrikaani Delta jätti satojatuhansia koteja sähköttä Yhdysvalloissa sekä aiheutti tulvia – tältä alueella näyttää

1:11
Delta-hurrikaani vei sähköt sadoilta tuhansilta Yhdysvalloissa – tältä myrskyn silmässä näyttää.

CNN:n mukaan satoja tuhansia ihmisiä on sähköittä Delta-hurrikaanin aiheuttamien tuhojen vuoksi. Nyt hurrikaani on laantunut trooppiseksi myrskyksi.

Maailmalla riehunut Delta-hurrikaani saavutti Yhdysvaltojen rannikon alueen lauantain vastaisena yönä. Tämänhetkisen tiedon mukaan ilman sähköjä on noin 730 000 asuntoa ja työpaikkaa. Suurin osa näistä sijaitsee Louisianassa ja Texasissa.

Alueella on nähty myös tulvia runsaiden sateiden vuoksi. Esimerkiksi Louisianan osavaltion lounaisosissa on satanut vettä jopa 43 senttimetriä.

Louisianan suurkaupunki Lake Charlesiin iski kuusi viikkoa ennen Deltaa hurrikaani nimeltä Laura. Kaupungin asukkaat eivät olleet ehtineet vielä kunnolla toipua edellisestä myrskystä, kun heitä evakutoitiin eilen Deltan tieltä turvaan.

Deltan ei ole raportoitu ainakaan toistaiseksi aiheuttaneen kuolemantapauksia.

CNN:n mukaan Delta on jo viides hurrikaani tänä vuonna Yhdysvalloissa. Viimeksi vastaavanlainen määrä hurrikaaneja vuoden sisään on nähty vuonna 2005.

Ylhäällä olevalta videolta on nähtävissä, miltä tulvat näyttivät Louisianan suurkaupunki Lake Charlesissa perjantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja