Joonas Donskoi kaukalon kuningas – käytti Laineen luottokikkaa taiturimaisesti

San Josen Joonas Donskoi oli loistavalla pelipäällä, kun Sharks kärsi 2-3-tappion Anaheim Ducksille rangaistuslaukauksien jälkeen NHL:ssä Suomen aikaa aikaisin tiistaiaamuna.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Donskoi iski Sharksille kaksi maalia, joista ensimmäinen oli taiturimainen näyte. Suomalaislaituri pääsi läpiajoon Logan Couturen kiekonriistosta ja veivasi Ducks-vahti Reto Berran solmuun nopeilla käsillään (video yllä). Hän sujautti kiekon Berran jalkojen välistä maaliin – taululle 1-0 ajassa 3.31.

Donskoi on käyttänyt liikettä aiemminkin, mutta se on tullut suomalaisille lätkäfaneille tutuksi myös siitä, että Winnipeg Jetsin Patrik Laine on käyttänyt samaa harhautusta joka kerta rangaistuslaukauksissa NHL-uransa aikana. Edellisen kerran Laine veivasi maalin kyseisellä liikkeellä viime viikolla, ja on onnistunut sen avulla neljästi viidellä yrittämällä.

Jatkuvana uhkana Anaheimin päässä pyörinyt Donskoi iski illan toisensa päätöserän puolivälissä maalinedusruuhkasta ja tasoitti lukemat 2-2:een.

Ottelu eteni lopulta rangaistuslaukauksille, jossa Donskoi onnistui omalla vuorollaan. Ducksin Antoine Vermette ratkaisi kamppailun 9. rankkarikierroksella. 

Donskoilla on nyt kasassa 19 ottelusta tehot 7+3=10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja