Joko vaimo päätti perheenlisäyksestä, Folke West?

Folke Westin matkoille ei näy loppua. Mies ehti päivittää kuulumisensa Studio55.fille lyhyen Suomen-vierailunsa tiimellyksessä.

Folke Westin tukikohtana toimii yhä "Väli-Amerikan helmi", Panama. Etelä- ja Pohjois-Amerikan yhdistävä valtio porskuttaa eteenpäin verrattain hyvin maailmanlaajuisen talouskurimuksen kourissa.

− Panamassa on edelleen kova kasvu, 3−5 prosenttia tänäkin vuonna. Mitä huonommin maailmassa menee, sitä enemmän käytetään Panaman kanavaa. Se on pääväylä, josta idän tuotteet tuodaan länteen, Folke kertoo.

Syyskuussa Folke suuntaa edustamaan Panamaa Moskovaan, jossa järjestetään suuri turistinäyttely. Lokakuussa reissu jatkuu Argentiinaan uuden aluevaltauksen, kulttuuri-, viini- ja gourmetmatkan merkeissä.

− Nyt on mukava kiinnostuksen aalto päällä. Tuntuu, että kiinnostus Latina-Amerikkaan on kasvamassa koko ajan, Folke iloitsee.

Liikuntamatkalle Kuubaan

Tuleva marraskuu saa Folken erityisen innostuneeksi. Luvassa on useita Suomesta käsin järjestettyjä Kuuban-matkoja, jotka kietoutuvat paikallisen Havanna Marabana -maratonin ympärille.

Reissun avainsanoja ovat sekä liikunta että hauskanpito.

− Käytännössä kyseessä on maraton, että siellä on tarjolla myös lyhyempiä matkoja: 5km, 10km, 15km, puolimaraton tai täysimaraton.

Folke arvelee itse vetäisevänsä tällä kertaa kymmenen kilometrin lenkin. Täysmaratonin rasituksia kroppa ei tahdo enää kestää.

− Viime vuonna loukkasin selkäni pari päivää aiemmin, ja maraton jäi vitoseksi. Nyt täytyy päättää edellisenä päivänä, että ovatko kintut ja selkä kunnossa, Folke naureskelee.

Ei vielä perheenlisäystä

Havanna Marabanan päätteeksi Folke ja hänen kuubalaissyntyinen vaimonsa Lene Marbel palaavat takaisin Panamaan. Panaman-matkojen teemana on tänä vuonna joulu, Kuubassa taas uusi vuosi on merkittävä juhla.

Liikunta on vahvasti mukana kaksikon järjestämillä reissuilla.

− Vaimo on kovasti mukana liikunnallisissa touhuissa. Meillä on joka reissulla sekä aerobic aamulla että tanssitreenit illalla. Lene vetää niitä, Folke kertoo.

Folke mainitsi vuoden takaisessa Studio55.fin haastattelussa, että mahdollinen perheenlisäys on vaimon päätettävissä. Tällä saralla miehellä ei ole uutisoitavaa.

− Ei tässä vaiheessa, kun meillä on nämä liikunnalliset matkat, joilla ei oikein sovi olla raskaana. Nyt urheillaan ja tanssitaan!

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja