Jokerit-pomo Kurrilta tiukka viesti KHL:lle - "Näin ei voi jatkua"

Jokerien GM Jari Kurri on täysin samoilla linjoilla jääkiekon KHL:n tuomaritoiminnasta kuin asiasta sunnuntain TsSKA-ottelun jälkeen purkautunut päävalmentaja Erkka Westerlund. 

Westerlund syytti ottelun jälkeen tuomarikaksikkoa Aleksei Ravodin-Roman Gofman moskovalaisseuran suosimisesta. Jokereille vihellettiin kahdeksan jäähyä vieraiden neljää vastaan.

Tilastoissa Jokerien ja muiden huippuseurojen jäähyminuuteissa ei ole kuitenkaan suurta eroa. Jokerit on pelannut yhteensä viisi ottelua tällä kaudella Pietarin SKA:ta ja Moskovan TsSKA:ta vastaan. Helsinkiläisille on vihelletty 56 minuuttia, vastustajille 48. Pilli on kuitenkin saattanut soida herkemmin Jokereille ottelun ratkaisuhetkillä. 

Westerlundin mielestä sunnuntain ottelun tapahtumat ovat toistuneet useasti aikaisemminkin.  

– Minä en tiedä, minkä takia he (tuomarit) ovat noin epäreiluja. Minun mielestäni tuomaritoiminnassa ei ole mitään fair playta. Varsinkin nämä isot seurat vievät meitä 6-0 näissä jutuissa, Westerlund murisi Jokerien verkkosivuilla. 

Kurri on asiasta samoilla linjoilla joukkueensa luotsin kanssa. 

– Me olemme olleet kauttaaltaan vaikeuksissa isoja seuroja vastaan, ja jo viime vuonna. Tuomarityöskentelystä puhuttiin yleisesti viime kauden jälkeen ja tämän kauden alussa, mutta olemme jääneet jalkoihin näissä isoissa peleissä, Kurri kommentoi MTV Sportille.

– On otettu tietysti tyhmiäkin jäähyjä, mutta välillä tuntuu, että kaveri ei saa mistään paikoista jäähyjä. Se on iso ero, kun on hyvä joukkue vastassa. Se ottaa koville. Tähän Erkkakin varmaan reagoi. Tämä huolestuttaa pitkässä juoksussa, sillä mekin haluamme pärjätä. 

Jokerien johdosta on oltu aktiivisesti yhteydessä liigaan päin. Tilanne ei ole Kurrin mielestä muuttunut, joten käyttöön on otettava myös Westerlundin sunnuntaina esittämät keinot.  

– Kyllä me tästä puhutaan jatkuvasti ja yritetään reagoida. Joudutaan varmaan pikkaisen menemään asiaan myös tätä kautta (Westerlundin reaktio). Pelin aikana on meiltä hyvin vaikea saada yhteyttä tuomareihin. Siinä me hävitään selvästi.  

– Tuomarilinjan tulee muuttua. Meillä pitää olla ennen ottelua tunne, että me saamme oikeudenmukaista kohtelua, oli sitten tulos mikä on. Näin ei voi jatkua, Kurri summaa ytimekkäästi.          

Lue myös:

    Uusimmat