Jokerit käynnisti kauden ensimmäisen vieraskiertueensa tappiolla – sarjakärki Avangard Omsk rankaisi jatkoajan lopussa

Jokerit hävisi Avangard Omskille vieraissa lukemin 2–3 helsinkiläisjoukkueen kauden ensimmäisellä vieraspelikiertueella KHL:ssä. Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajan lopussa, kun Jokerit pelasi alivoimalla.

KHL:n mahtiseuroihin laskettava Avangard Omsk oli jo taipua Jokerien käsittelyssä kotonaan, kunnes se tasoitti ottelun 2–2:een kolmannessa erässä, ajassa 54.10.

Tärkeästä tasoitusmaalista vastasi jäähyaitiosta hetkeä aiemmin vapautunut tähtipelaaja Sergei Shumakov.

Jokerien maalit ottelussa iski tanskalainen Nicklas Jensen. 2–1-johtomaali oli syntynyt runsaat kymmenen minuuttia ennen Shumakovin laukomaa tasoitusosumaa.

Ottelun ratkaisu nähtiin aivan jatkoajan loppuhetkillä, kun alivoimalla pelannut Jokerit joutui antautumaan Omskin ylivoimakuvion edessä. Hienon syöttökombinaation viimeisteli Jegor Tshinahov. Shumakov ja suomalaispakki Oliwer Kaski saivat syöttöpisteet.

Jatkoaikatappiosta huolimatta pistetiliään yhdellä lihavoittanut Jokerit kohtaa seuraavassa ottelussaan torstaina Severstal Tsherepovetsin vieraissa.