Jokereilta karmiva syväsukellus – Lauri Marjamäki kävi kuumana: ”Huh huh”

7:04
Jokerit isännöi tiistaina Barys Nur-Sultania.

Jääkiekkoliiga KHL:ssä Helsingin Jokerit koki ruman kotitappion Barys Astanalle, kun kazakstanilaisjoukkue oli parempi peräti lukemin 5-1. Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki oli suorastaan hämmentynyt omiensa suorituksesta.

Jokerit oli ollut Barys-ottelun alla hyvässä iskussa. 20 edellisestä kamppailusta helsinkiläisjoukkue oli napannut 14 voittoa. Samalla Jokereiden peli oli ollut kauttaaltaan lupaavalla tasolla.

Toisin oli tiistaina.

Jokereiden luotsi Lauri Marjamäki puhui heti ottelun jälkeen vaisuudesta. 

Mutta mistä se johtui?

– Jaa-a, sen kun tietäisi. Huilataan viikonloppu, tullaan kotiyleisön eteen ja ensimmäinen erä oli vielä kaikista huonoin, vaikka tuloksellisesti olimme vielä pelissä mukana. Ei se siitä sitten... parantunut... missään vaiheessa.

– Ylivoimaisesti heikoin suoritus tällä kaudella, Marjamäki hämmästeli MTV Urheilulle.

Marjamäki nosti esille Barysin hyvyyden. Se ei ole kuitenkaan selitys kokonaiskuvalle. Jokereilla on KHL-tasolle hyvin laadukas joukkue.

– Tuo määrä kiekonmenetyksiä ja kaikkea. Oli kyllä sellainen suoritus, että huh huh, Marjamäki pyöritteli päätään.

– Jokainen saa, valmentaja mukaan lukien, katsoa peiliin. Miten voidaan peata näin huonosti?

Pistääkö se valmentajan miettimään, että miten tuollaiseen reagoi joukkueen edessä?

– Ainahan se pistää. Yhtäkkiä tuollainen suoritus. En tiedä. Paljon on kysymysmerkkejä, että mistä tuo johtui, Marjamäki yritti hakea vastauksia.

– Ajattelin, että energiat olisivat ylhäällä. Joukkue liikkui vielä eilen ja aamujäillä hyvin. Sitten kun piti ruveta pelaamaan huippujoukkuetta vastaan, niin tuntui, että ei ollut oikein aikeitakaan kamppailemiseen. Sitten se oli tuon näköistä.

– Tosi yllättävää, että mistä tämmöinen tuli. Olemme pelanneet korkealla tasolla ja sitten vedetään tuollainen suoritus. Tätä pitää pureskella rauhassa. Tänään ei tapahtunut yhtään mitään, mutta uskon, että tämmöinen kokemus on äärimmäisen tärkeä meille kehittymisen kannalta. Ettei vain tule sellaista hyvän olon tunnetta, että luulemme olevamme menossa jonnekin.

Yksi syväsukellus ei kuitenkaan sekoita kokonaiskuvaa.

– Ei tässä kyse ole siitä, ettemmekö tietäisi, että miten meidän pitää pelata. Nyt ajatukset olivat jossain. Kohelsimme, teimme virheitä virheiden perään. Pelasimme tyhmää jääkiekkoa. Emme saaneet korjattua suoritusta koko illan aikana, Marjamäki pohti. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja